Најновије

Највећи детектив свих времена: "Холмс" у издању Чаробне књиге

Чаробна књига нас је у 470. издању библиотеке "Оловка, туш и перо" и 111. књизи едиције "Стари континент" обрадовала новом адаптацијом о чувеном, првом од свих детектива, Шерлоку Холмсу!

Фото: чаробна књига

Први том Холмса садржи три броја оригиналног издања Футурополиса из 2008. и 2012. године.


Почетак књиге нас води на крај живота највећег детектива након борбе са архинепријатељем професором Моријартијем, на мистериозну смрт у водопадима Рајхенбах у Швајцарској.


Да ли је могуће да је непобедиви Шерлок мртав? 
Како то прихвата његов једини прави пријатељ и пратилац у авантурама доктор Вотсон? А како га испраћају људи у Лондону?


Изгледа да је Холмс оставио "наследника" у виду амбициозног младића који самоуверено користи кратко познанство са учитељем како би се прогласио детективом и који ће у овом делу бити подршка др Вотсону на путу ка откривању да ли је заиста водопад гробница за Холмса...

Новине које нам први том књиге Холмс доноси је управо прича о Шерлоковој прошлости, детињству, одрастању и (правој) породици, дакле управо оно што није до сада виђено у бројним обрадама чувеног дела сер Артура Конана Дојла.


Почеће од "Збогом улици Бејкер", да би нас аутори максимално заинтересовали за причу у " Крвним везана", а жељу за што скоријим изласком другог тома ове књиге, пробудио је последњи, трећи део, "Сенка сумње".

Било би штета да се даље "спојлује" и открива шта се налази иза корица Холмса, јер нас књига заиста тера да је не испуштамо до последње странице, а за препоруку су и додатно текстови и графички прикази настанка књиге.

Битно је напоменути ауторе, Французе, који су створили јако интересантну графички новелу, сценаристу Лика Бруншвига који је осим на, логично, детективских стриповима, трага оставио и у тематици епске фантазије. 
Дивни ликовно - графички доживљај Енглеске са друге половине XIX века нам дарује награђивани Сесил, који има и сценаристичка искуства. Изузев цртачког, маестрално је изведен и колорит, а у сваком тому преовлађује друга боја.

Да је Шерлок Холмс историјска личност је крајем педесетих година прошлог века веровала већина Британаца, судећи по анкети коју је објавио ВВС. 
Дакле, пошто није постојао, било је неопходно да буде измишљен! 
И то без обзира на велику љубомору коју је Дојл имао према плоду своје неверовате маште, а којег је покушао и да убије!

Да ћемо видети и прочитати нешто ново на тему Детектива, није веровао нико у нашој редакцији, све док нас Чаробна књига није разуверила са делом које не смемо да пропустио уколико волимо стрипску уметност.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА