Најновије

ЛОНДОН ПРЕЛАЗИ У РАТНИ РЕЖИМ: У документ пише цео план против Русије?! Сунак и Зеленски кажу - то је то!

Велика Британија намерава да испоручи Кијеву највец́и пакет војне помоц́и у вредности од 500 милиона фунти (617 милиона долара), саопштио је кабинет британског премијера. Али и да ће одбрамбена индустрија државе прец́и на ратни режим.

То је саопштено током разговора премијера Велике Британије Ришија Сунака са украјинским лидером Володимиром Зеленским.
- Сунак је потврдио да ц́е Велика Британија обезбедити додатних 500 милиона фунти средстава за подршку најприоритетнијих праваца, укључујуц́и муницију, ПВО и дронове - наводи се у документу.

Како се истиче, Кијеву ц́е бити испоручено преко 1.600 различитих ракета, укључујуц́и додатне крстарец́е ракете "сторм шедоу" чији домет може да пређе 250 километара. Пакет помоц́и ц́е укључивати 60 малих пловила, укључујуц́и два типа десантних чамаца, 160 борбених возила пешадије "хаски ТСВ", 162 неименована оклопна возила и 78 амфибијских возила, као и преко четири милиона комада муниције.

Сунак је такође саопштио да ц́е одбрамбена индустрија Велике Британије прец́и на ратни режим.По његовим речима, нови пакет помоц́и требало би да омогуц́и Украјини да "пружи одлучан отпор Русији".

Шеф британске Владе такође је поновио тезу да, уколико се Русији дозволи да победи у сукобу са Украјином, онда се "Русија нец́е зауставити на граници са Пољском".

Према томе, укупна сума средстава које је Лондон издвојио за Украјину 2024. године достиц́и ц́е 3,7 милијарди долара.

Подсец́амо, Русија сматра да испоруке наоружања Украјини спречавају решавање сукоба и директно увлаче земље НАТО у сукоб.

УНИШТЕНА СТРАНА ЛЕГИЈА! Руси их приметили на Дњепру, мртве и рањене НАТО авиони превозе у Пољску!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА