Најновије

ПРОТЕСТ ПОЉОПРИВРЕДНИКА СЕ НАСТАВЉА: Блокираће још улица

Протест пољопривредника у више места у Србији данас је ушао у шести дан, а како је за Танјуг изјавио председник Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије Радослав Адамовић протест ће бити настављен до испуњења захтева.

Протест пољопривредника (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да ће протесте који се одржавају у Новом Саду, Суботици, Сомбору и јужном Банату наставити на разне начине.

„У Новом Саду планирамо да блокирамо још улица, у неким местима у Војводини протест ће се огледати кроз успоравање саобраћаја, док ратари из Крагујевачке Раче разматрају да ли да сутра са тракторима крену за Београд”, рекао је Адамовић.

Он је додао и да пољопривредници очекују да им се обрате надлежни из Министарства пољопривреде као и да нису задовољни позивом из овог Министарства да сутра у Влади Србије разговарају са уљарама како би добили већу цену за сунцокрет.

Адамовић је рекао и да су спремни на компромис, што су, како каже, већ доказали попуштањем у одређеним захтевима те да у случају испуњења преосталих захтева не би било потребе да протест проширују на Београд.

Влада је испунила њихов захтев да се укине забрана извоза уља и понудила им цену од 535 евра (плус ПДВ) по тони сунцокрета.

Пољопривредници су првобитно тражили да откупна цена сунцокрета буде 700 евра по тони, да се укину акцизе на гориво за пољопривреднике на количину до 100 литара по хектару као и да се ограниче трговачке марже на сунцокретово уље.

О одбрани Србије од ЛГБТ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА