Најновије

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉ КОД ХОРГОША: Код приведених миграната аутоматско оружје и симболи ОВК (ФОТО/ВИДЕО)

У драматичном сукобу миграната на подручју Хоргоша синоћ је њих неколико повређено, чак 600 је приведено, а полиција је запленила извесну количину аутоматског оружја. Како се додаје, идентификоване су и приведене особе за које се сумња да су учествовале у пуцњави, а међу заплењеним предметима налази се и капа са симболом ОВК.

ОВК (Фото: Јутјуб)

У акцији полиције након вести да се пуца на простору Хоргоша, учествовали су припадници МУП-а, полицијских управа Кикинде и Суботице и Жандармерије. Пријављено је да се улицама крећу мигрантске банде и пуцају једни на друге на подручју Хоргоша. Детаљном претрагом терена на лицу места откривен је да је један мигрант старости око 20 година задобио две прострелне ране у грудима. 

Како преноси РТВ, на подручју Хоргоша и Суботице до сада је приведено више од 600 миграната, који ће бити превезени у избегличке центре на југу Србије. 

Kapa OVK na Horgošu


Фото: принтскрин

Током ноћи и од јутрос, полиција и Жандармерија привели су у Полицијску управу Кикинда више особа за које се сумња да имају везе са ноћашњом пуцњавом, али и илегалним кријумчарењем миграната, а ова акција ће се наставити и у наредном периоду.

Реч је о сукобу групе миграната из Марока која се сукобила са противничким табором миграната из Пакистана.

У претрагу су укључени и специјалци, хеликоптери и дронови. Акција се одвија и у Београду, а полиција склања мигранте са београдских улица и тргова.

На подручје града Суботице стигао је и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

"Нулта толеранција према свима који су злоупотребили наше гостопримство. Животи и имовина грађана Србије ће бити заштићени", поручио је Гашић, који се упутио на терен како би пружио подршку припадницима МУП-а који се свакодневно суочавају са ирегуларним мигрантима и криминалним групама кријумчара људи, али и грађанима Суботице, Хоргоша и околних места, како би их уверио да је полиција увек ту да их заштити.

Извор: РТВ/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА