Најновије

КУРТИ НА УДАРУ ХАРАДИНАЈЕВАЦА: Тензије у Приштини

Председник посланичке групе Алијансе за будућност Косова (АБК) Бесник Тахири рекао је да ће та странка на скупштинској расправи резолуцијом затражити од владе приштинског премијера Аљбина Куртија да поднесе оставку, преноси "Телеграфи".

"Сви досадашњи параметри доказ су да су се стекли сви услови да влада заврши мандат оставком, односно предлогом за разрешење, који је предложила АБК. Након оставке или смене владе, скупштину Косова треба распустити", наводи се у предлогу АБК, односно странке Рамуша Харадинаја.

АБК најављује да ће посланици те странке тражити одржавање седнице скупштине.

"Поред овог суштинског предлога, предлажемо и нацрт резолуције, који би требало да буде усвојен на пленарној седници", наводи се у предлогу.

Међу наведеним разлозима за изгласавање неповерења Куртијевој влади су и питања запошљавања, правосуђа, привреде и јавних инвестиција, спољне политике и дијалога, контроле администрације, а као проблеми се наводе притисци на медије, проблеми у области здравства и социјалне заштите, образовања, промашаји у области енергетике, недовољна борба против корупције.

Прочитајте ОВДЕ више о стању на фронту у Украјини 

Извор: Косово Онлајн 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА