Најновије

КЉУЧЕВИ САДАШЊЕГ КРВОПРОЛИЋА: Антихристова доктрина шока и Христова васкршња победа

Фото: Јутјуб

Пише: Владимир Димитријевић

У ТОМ ЛУДИЛУ ИМА СИСТЕМА

У свом веома упутном тексту „Да ли је амерички хаос декаденција или план“, Александар Павић нас је подсетио на размишљања америчког независног новинара Мајка Витнија:„Да ли заиста мислите да су сви ови луди и невиђени догађаји у последњих неколико година – попут афере Рашагејт, Трамповог опозива, нереда под фирмом ‘Црни животи су важни’, фијаска од 6. јануара (односно упада Трампових присталица у зграду Конгреса у склопу протеста против изборне крађе), ковид хистерије, затварања, обавезне вакцинације, цензуре коју спроводи влада, сумњивих председничких избора, паљења фабрика за прераду хране, искакања возова из шина, напада на електричну мрежу, транс представа за школску децу, манијакалног фокуса на родна питања и спектакуларних јавних суђења – само случајни инциденти који се дешавају спонтано током периода великих друштвених промена? Или мислите да доживљавамо тајно оркестрирану операцију (пси-опс) коју спроводе државни агенти који делују у име својих елитних добротвора?“(1)

То јест, оно што се збива пред нашим очима је серија шокова која треба да доведе до одређеног циља, сасвим у складу са „доктрином шока“, коју описује Наоми Клајн.

ВЕЛИКА БЕЛА ЛОЖА ДИКТИРА

Или, ако идемо дубље, зар такав след догађаја не пише, веома сажето,  на застави 33. степена масонерије:“Ordo ab chao?“ Прво направиш хаос, а онда заводиш ред. Свој, наравно.

Врх масонерије одлично зна шта ради, као што су Броз и Кардељ одлично знали шта раде, а ситне рибе из ложа и ложица су као некадашњи чланови СКЈ: они су се учланили ради неке користи ( рецимо, у СФРЈ, да добију станчић или шефовско место у фирми ).  Обични масони су то постали углавном из крајње материјалистичких побуда ( везе, везице, бизнис ), али врх зна куда иде: уосталом, чувени масонски мистичар, Виљем Вилмсхрст у класичној књизи о масонским иницијацијама каже да слободним зидарима у крајњој инстанци управља Велика Бела Ложа чији су припадници „чисти духови“.(2)

Или, како би то  рекли руски окултисти, Николај и Јелена Рерих – овим процесима руководе „махатме“, које су, узгред буди речено, одушевљено поздравиле покољ православних руских хришћана именован као „Велика октобарска револуција“. Године 1926, духови – махатме са Тибета упутили су посланицу брачном пару Рерих, у коjoj су хвалили бољшевике на сав глас:„На Хималајима ми знамо све што чините. Ви сте укинули Цркву, која је постала расадник лажи и сујеверја. Ви сте уништили тамницу васпитања. Ви сте уништили породицу лицемерја. Ви сте спалили војску робова. Ви сте згромили паукове саможивости. Ви сте затворили врата ноћним приказама. Ви сте избавили земљу од издајника пуних пара. Ви сте признали, да религија јесте учење о свеобухватности материје. Ви сте признали ништавност личне својине. Ви сте предвидели еволуцију друштва. Ви сте указали на значај спознаје. Ви сте се поклонили пред лепотом. Ви сте подарили деци сву моћ Космоса. Ви сте отворили прозоре двораца. Ви сте увидели неодложност устројења домова Свеопштег Добра. Ми смо зауставили устанак у Индији, кад је он био превремен, такође смо признали право време вашега покрета и шаљемо вам сву помоћ, потврђујући јединство Азије! Ми знамо, многи подухвати извршиће се у години 28-31-36. Поздрав вама, који тражите Свеопште Добро!“ Заједно са посланицом био је предан сандучић са хималајском земљом, и запис „За гроб брата нашега Махатме Лењина“.(3)

Савременом окултном покрету Њу Ејџа, иза кога стоји светска олигархија ( тзв. „дубока држава“, то јест, како Срби кажу, „влада у сенци“), претходили су теософија и антропософија, чији „мудраци“ су величали – а кога би другог? – самог Луцифера као „просветитеља човечанства“.

ВЕЛИЧАЊЕ ЛУЦИФЕРА

Јелена Блавацка је, рецимо, писала:„Они који су се побунили појављују се као наши спаситељи“. „Луцифер – дух носилац озарења и слободе мисли метафорично се појављује као светионик који човека води и помаже му да пронађе свој пут кроз литице и спрудове живота“. „Сада је доказано да се сатана или црвени ватрени Дракон и Луцифер налази у нама: то је наш ум, наш кушач и искупитељ, наш разумни ослободилац и спаситељ од чистог анимализма. Без тог животворног духа не би постојала разлика између човека и звери“. Рудолф Штајнер наставља:„Ми такође видимо да је са луциферијанским утицајем човек постао независан од извесних сила којима се раније безвољно предавао. Од сада је могао самостално доносити одлуке. Слобода је резултат тог утицаја“.Ту је и Јелена Рерих:„Теософи не поштују сатану, ту творевину људске глупости, него представнике Великог ума, који су извели човека из његовог несвесног животињског стања због кога, можда, могу жалити досетљиви интерпретатори легенде о ђаволу – кушачу, али не и они који су спознали величину свести и слободне воље, које нас приближавају одразу Божанског начела у нама у свој његовој разноликости“.(4)

Блавацка је основала теософију, а Рудолф Штајнер антропософију, док је Јелена Рерих творац „агни – јоге“.

РЕЛИГИЈА НОВОГ ДОБА

Руски хришћански мислиоци, Алексејев и Григорјев, у својој студији о будућој религији Ново доба, још у последњој деценији прошлог века записали су:“Рађање нове религије која би могла да измени свест човека је, по мишљењу многих, једина шанса за опстанак цивилизације. У вези с овим треба обратити пажњу на то да се последњих деценија формирао покрет који претендује на улогу такве религије. Тај покрет који је добио назив „Њу ејџ” („Ново доба”) је заснован на далекоисточном мистицизму и нуди схватање будућности које је антипод хришћанском. Његови симболи су Водолија и дуга. Ослањајући се на астролошке прогнозе њуејџери говоре о блиском крају епохе Рибе која је била у знаку утицаја хришћанске Цркве и о доласку епохе Водолије. Они очекују у блиској будућности духовни преображај човечанства. По мишљењу многих пророка „Њу ејџа”, то ће остварити „Спаситељ” – који ће изражавати вољу натприродног света. Он ће извести цивилизацију из стања глобалне кризе и пробудити скривене духовне снаге људи. У тароту знак Водолије симболизује људског генија. Епоха која ће доћи на планету у том знаку ће бити доба незапамћеног процвата човечанства. Оно ће се објединити око нове светске религије коју ће донети „Спаситељ” и у чијој ће основи бити клањање њему као Богу.

Дакле, схватање „Њу ејџа” је коначни продукт окултно-мистичке традиције и концентрише у себи сво искуство човечанства у овој сфери. Али има ли основе за тврдњу да ће управо та традиција да послужи као извор за формирање религије антихриста? Да бисмо дали одговор на ово питање треба пре свега да се обратимо Писму. У Библији се спомињу два основна облика лажних религија: паганство које је у скривеном облику у ствари клањање духовима зла (5 Мојс. 32, 17, Пс. 106, 37, 1 Кор. 10, 20) и стављање човека на место Бога (Постање, 3, 5, 2 Сол. 2, 4). Управо од покушаја човека да постане бог је и почела земаљска историја – ђаво је обећао људима да ће окусивши са дрвета познања добра и зла постати богови. Покушајем достизања неба грађењем Вавилонске куле почела је и послепотопна цивилизација (Постање, 11, 4). Религија обоготворења човека ће бити та која ће завршити људску историју (2 Сол. 2, 4, Отк. 13–22 гл.).

Ова религија неће морати да одриче Бога, али ће схватање Његове природе бити такво да ће се човек поклонити себи самом. Том циљу одговара само представа о Богу као о безличном духу. Човек га може концентрисати у себи и на тај начин постати једина божанска личност у васиони.“(5)

Али, какве ово везе има са „доктрином шока“ и садашњим крвопролићем?

Наравно да има. Светски сатанисти одаво чезну за општим крвопролићем које ће им дати победу над човечанством и донети Њу Ејџ. Сетимо се најпознатијег од њих, Алистера Кроулија.

ОСТРВО ОКУЛТИЗМА

Велика Британија је столећима позната по коришћењу окултиста и црних магова у систему своје шпијунаже, једном од најмоћнијих на свету. Мајкл Хауард, један од изучавалаца овог феномена, сматра  да то није случајно, јер и окултисти, као и агенти обавештајних служби, користе тајне кодове и симболе,бавећи се активностима далеко од очију јавности. Оснивач британске тајне службе у доба краљице Елизабете Прве, сер Френсис Волсингам, који је водио жестоку борбу против британских римокатолика, у младости је пажљиво изучио рад венецијанске обавештајне мреже, у о време најмоћније у Европи. Волсингам је, у својим активностима, нарочито користио чувеног мага и дворског астролога, Џона Дија. Творац такозване „енохијанске“ азбуке, коју су му, наводно, „открили анђели“, Ди је свој окултни алфабет употребљавао на само за ритуале које је упражњавао, него и за шифровање тајних порука. Такође, он је, познат као астролог и маг, путовао широм Европе и достављао потребне информације Волсингаму. Уочи напада шпанске армаде на Енглеску, Ди је водио и психолошки рат – тврдио је да ће бродови Шпанаца бити потопљени у страшној олуји ( што се и десило, при чему је победа Енглеске приписивана, између осталог, и њеној магијској моћи. ) (6)

Ди је за своју земљу обављао шпијунажу на двору магијом обузетог чешког владара Рудолфа Другог:“Међу гостима Рудолфа Другог био је и Џон Ди, енглески математичар, географ, астроном, астролог, окултиста, власник највеће библиотеке у Енглеској, познавалац механике, картографије и навигације, алгебре, алхемије и кабале. Ди је упознао самопроглашеног медијума Едварда Талбота (касније Едвард Кели) који ће му помоћи да направи нови магијски алфабет. Од тог времена Ди је потпуно занемарио друга занимања и посветио се искључиво алхемијским и окултним наукама. Прорицање будућности из кристала и призивање духова које су Џон Ди и Едвард Кели практиковали, било је сувише и за толерантног цара Рудолфа који им је, под притиском римског папе, отказао гостопримство.“(7)

Ди је, као што рекосмо, један од оснивача британске обавештајне службе.

КЛУБОВИ ПАКЛЕНОГ ОГЊА

У 18. веку, британска обавештајна мрежа користила је услуге сер Френсиса Дашвуда, који је, током својих младалачких путовања, био посвећен у једну француску масонску ложу. Снажно антикатолички настројен ( у Италији је прекинуо једну мису и вређао папу ), он је у родној земљи основао тзв. „Клубове пакленог огња“, у којима су, између осталог, упражњаване оргије са женама маскираним у римокатоличке часне сестре. Дашвуд је обнављао Елеусинске мистерије, што је, пре неку годину, признао  његов потомак, такође сер Френсис Дашвуд. Многи угледни племићи били су чланови ове дружине – међу њима, и син надбискупа кенетрберијског,  градоначелник Лондона, као и познати лорд Сендвич. Дашвуд је многе од њих регрутовао да буду обавештајци Велике Британије. Један од чланова Клуба пакленог огња био је нико други до Бенџамин Френклин, за кога постоје индиције да је био британски човек међу америчким револуционарима. Дашвуд је путовао по Европи – у Италији је шпијунирао следбенике свргнуте династије Стјуарт, а у Русији царски двор. (6)

КРОУЛИ У АМЕРИЦИ

Године 2002, Би Би Си је направио велико истраживање о стотину најутицајнијих Британаца у историји. Црни маг и сатаниста Алистер Кроули, творац изреке „Чини оно што хоћеш и нека ти то буде једини закон“, био је на 73. месту. Случајно? Наравно да није. А ево и доказа.

Ричард Спенс, професор историје на Универзитету Ајдахо у САД  ( нарочито заинтересован за историју шпијунаже – писао је књиге о Сиднију Релију и руском терористи Борису Савинкову ), аутор је књиге „Тајни агнет 666/ Алистер Кроули, британска обавештајна служба и окултизам“. Спенс је студију о сатанисти чија је парола била „Чини оно што хоћеш и нека ти то буде једини закон“ начинио на основу истраживања у британским, француским, италијанским и америчким архивама.(8)

Када је, за време Првог светског рата, одбијен од службе у енглеској војсци, Кроули је отишао на територију САД, и тамо се укључио у рад немачког пропагандог часописа „Отаџбина“, иза кога је стајао Георг Вирек. Кроулијеви текстови били су суманута пропаганда немачког натчовештва, толико пренаглашени и необјективни да нису имали неког озбиљнијег ефекта на америчко јавно мнење. Касније је сам Кроули признао да је намерно писао такве текстове, по задатку енглеске обавештајне службе; циљ је био да се обесмисли права немачка пропаганда у Америци, као и да се изврши утицај на врхове немачке војске да буду што радикалнији у својим ратним операцијама. Он је подржао и немачко потапање британског брода „Лузитанија“, када је погинуло 1198 људи. Овај чин је увукао САД у Први светски рат, сасвим у складу са идејама адмирала Хола, шефа обавештајне службе Британске морнарице. Спенс је податке о Кроулију као британском агенту открио у декласификованим документима Обавештајног одељења америчке војске из Првог светског рата.

ЗАШТО СУ ГА АНГАЖОВАЛИ

Зашто је обавештајна служба тако моћне државе ангажовала овог мрачног типа за своје послове? Спенс сматра да је разлог крајње једноставан -јавно мнење Енглеске сматрало  је Кроулија потпуно лишеним угледа и зликовцем,  па баш то што нико никад не би ни помислио да ће Круна користити таквог типа за своје интересе, била му је набоља препорука. Кроули је Британији био користан јер је имао велики утицај на људе, пре свега оне из виших кругова и интелигенцију. Умео је да утиче и да хипнотише, а користио је дроге. За време Првог светског рата, у Њујорку је својим познаницима у храну сипао мескалин извучен из пејотла, а затим је водио белешке о њиховом понашању. Касније су обавештајне службе масовно употребљавале мескалин за утицај на људе и промене њиховог понашања.

По Спенсу, Кроулија је Енглеска користила и за ометање ослободилачких покрета Ирске и Индије, за контакте међу англоамеричким следбеницима Коминтерне, али и за шпијунажу међу немачким окултистима блиским нацистичком покрету. Кроулијев сексомагијски  Ред источних храмовника ( ОТО ), имао је низ својих ложа у Немачкој, а многи његови чланови придружили су се Хитлеру. „Велика звер 666“, како је Кроули себе звао, касније је говорио:“Пре него што је Хитлер био, ја јесам“.      Зато је енглеска обавештајна служба користила његове услуге и у Другом светском рату.

А ЕВО И ЏЕМСА БОНДА

Јан Флеминг, писац романа о Џемсу Бонду, за време Другог светског рата, бавио се, гле чуда, обавештајним радом – био је помоћник шефа обавештајне службе Британске морнарице. Заинтересован за окултизам и астрологију, Флеминг се дружио са Кроулијем. Флеминг је, зарад постизања пропагандних циљева и сазнавања планова Хитлера и његовог окружења, осмислио план да се неко близак фиреру домами на територију Енглеске и употреби за те сврхе. Најбољи кандидат за „овцу“ био је човек веома близак вођи Трећег рајха, Рудолф Хес, обузет магијом и астрологијом, али и човек који је веровао да су Британци и Немци виша раса, која заједно треба да влада светом. Флеминг је, у ту сврху, обновио „успавану“ организацију „Веза“, коју је основао сер Бари Домвил, адмирал и бивши шеф морнаричке обавештајне службе, ухапшен 1940. због сумње да спрема пуч у Енглеској. Његов пријатељ, и један од најпознатијих следбеника Алистера Кроулија, члан Британске фашистичке уније сер Освалда Моузлија, човек који је  лично честитао 50. рођендан Хитлеру,био је генерал – мајор Џ.Ф.С.“Бони“ Фулер, стратег прве тенковске битке у Првом светском рату, и творац идеје „блицкрига“, коју је Вермахт од 1939. тако успешно користио. ( Занимљиво је да он, за разлику од Домвила и Моузлија, није био хапшен од стране британских власти за време рата, као и то да је педесетих година 20. века био задужен за антикомунистичку пропаганду међу руском емиграцијом; сматра се да је то последица чињеница да је, иако „нациста“, све време радио за обавештајну заједницу своје земље. )

Флеминг је, преко својих веза, успео да убеди Хеса да се Енглези слажу са Хитлеровим планом о миру и савезништву ( због чега фирер није ни напао Британију 1940, после победе над Француиском ), чији је циљ рат против бољшевизма. Хес је домамљен причом да је војвода од Хамилтона, његов познаник из 1936, на челу британске „партије мира“, која хоће савез са Берлином, као и да је астролошки најповољнији тренутак за његов долазак у Енглеску 10. мај 1941. Обећано му је да ће срести и војводу од Кента, као и краља Џорџа Шестог. У ову акцију био је увучен и Кроули.                         

Знајући за Хесову опседнутост окултним, Хитлер га је прогласио лудаком који је у Енглеску отишао по својој вољи, а затим похапсио на стотине магова и астролога у Немачкој.(9)

КРОУЛИЈЕВА „ФУТУРОЛОГИЈА“

Почетком 20. века, извесни „анђео Ајваз“ ( знамо који и какав, и са каквим репом ) Кроулију је, преко његове жене и медијума Роуз Кели, диктирао Књигу закона, у којој се најављује будућност какву је за човечанство спрема сатана. Ево шта ту пише, између осталог:„Сваки човек и свака жена је звезда“, „Ти немаш другог права, осим да чиниш по својој Вољи“; „чини оно што хоћеш, и нека ти то буде једини Закон“. Ајваз каже да не треба имати ништа са „одбаченима и безвреднима“, и додаје: „Сажаљење је лоша навика Краљева; згази бедне и слабиће: ово је Закон Јаких, то је наш Закон и Радост Света“. Саставни део култа су „вино и чудне дроге“, које нису „штетне“. И лудило се наставља: „Пале не сажаљевај! Ја их никад нисам познавао. Ја нисам за њих. Ја не тешим. Ја мрзим утешеног и утешитеља“; „због тога ударај снажно и ниско и у пакао са њима, Мајсторе“; „нека у моје име тече крв“, „сажаљење нека буде одбачено: прокуни оне који сажаљевају! Убиј и мучи, не штеди, буди изнад њих“…

Ричард Кевендиш у „Историји магије“ вели: „„Књига закона“ убедила је Кроулија да је његов животни задатак да уништи хришћанство и да на његовим развалинама изгради сопствену религију, телему („воља“ на грчком). Веровао је за себе да је Спаситељ света, Логос еона, Месија новог доба Хоруса, како је он то називао, доба које је сада заменило доба Озириса, са хришћанском вером на издисају“.

Кроулијева идеја је да свет пролази кроз три религијске епохе – паганизма (матријархат), у коме доминира култ Велике Мајке (Изида), монотеизма (јудаизам, хришћанство, ислам), када се Бог поштује као Отац, и када се „потискују природни нагони“ (Славински) и телемитство (Ново Доба), које је тријумф хермафродитног детета Хоруса. Кроули вели: „Уочите код људи ишчезавање осећања греха, јављање става дечје невиности и неодговорности, чудне примене сексуалног нагона, детињасто поверење у прогрес, праћено страхом од катастрофе налик на ноћне море“. Завршена је хришћанска ера, ера Рибе, и почиње Доба Водолије. „Свуда се шири царстви детета“, каже Кроули. Нема осећања кривице, све је дозвољено.(10)

КРОУЛИ И ВЕЛИКИ ИНКВИЗИТОР

Зар то није пророковао Достојевски у „Легенди о Великом Инквизитору“, који Христу говори о бесловесно срећној дечици подложној свим врстама манипулације? Сетимо се шта Велики Инквизитор каже Христу:„Ми ћемо узјахати звер и подићи путир на коме ће бити написано „Тајна“ (односи се на звер и путир из Откривења Јовановог, који припадају блудници вавилонској; занимљиво је да се њој клањају и кроулијевци, нап. В.Д.) Али тек тада и само тада ће настати за људе царство спокоја и среће /…./ Они ће постати плашљиви и почеће да гледају у нас, и да се у страху припијају уз нас, као птићи уз мајку. /…/ Они ће немоћно дрхтати од гнева нашег, умови њихови постаће плашљиви, очи њихове постаће плачљиве као у деце и жена, али ће на наш миг лако прелазити ка весељу и смеху, ведрој радости и срећној детињој песмици. Да, ми ћемо их присилити да раде, али у време слободно од труда организоваћемо им живот као дечју игру, са дечјим песмама, хором, невиним играма. О, ми ћемо им дозволити и грех, они су слаби, и немоћни, и волеће нас као деца зато што смо им дозволили да греше.“

Достојевски је, наравно, све видео на време.

ДОГАЂАЈИ КОЈИ СУ ПОТРЕСЛИ ЧОВЕЧАНСТВО

Кроулијево „Чини како ти је воља“ је замена за „Оче наш“ „Нека буде воља Твоја“. „Ограничење је грех“, тврди Кроули. Ђаво је Кроулију усуо у главу мисао да „Књига Закона“ мења свет: прво издање је, каже он, изашло девет месеци пре избијања Балканског рата који је сломио Блиски Исток, друго издање девет месеци пре Првог светског рата који је сломио Запад, треће издање девет месеци пре избијања Кинеско-јапанског рата који је сломио Далеки Исток… Четврто издање није стигло баш девет месеци пре почетка Другог светског рата, али је ту негде, у децембру 1937. Све кризе, почев од логора у Совјетији до логора у Немачкој, плод су „старих мерила човековог понашања“, то јест хришћанства. Гинуће још много, много људи, јер тако треба да буде пре иницирања у „Нови Еон“, а Кроули тврди да се свет се ради иницијације мора купати у крви…(10)

Ако се зна да је Кроули био масон највишег посвећења, али и агент британске обавештајне службе, и да је у својим делима пропагирао Ново доба, доба Хоруса, и Нови поредак, поредак у коме ће владати окултна елита, пре чијег се наступања, по његовој „Књизи закона“, „свет мора купати у мору крви“, и то хришћанске ( јер хришћани неће Њу Ејџ ) онда нам је сасвим јасно да је сатаниста био нешто више од пуког врача-трабуњала, и да су неке од његових идеја оно што се данас спроводи.

И ЈОШ  НЕШТО

Наравно да није случајно да луциферијанци у исти мах Србима покушавају да отму Свето Косово, а руском народу Свету Лавру Кијево –Печерску. Они осећају да је Христос са нама, православнима, који смо већ две хиљаде година најбоље обавештени људи  на свету, и одлично знамо какав ће се рат водити на крају историје. Морају да униште православне светиње да би довели свог лажног месију, антихриста, који треба да се појави после крвавих ратова и ужаса, када човечанство буде сломљено и када буде вапијало за миром, било каквим миром.

То је луциферијанска „доктрина шока“, и зато није нимало случајно оно што се збива, а што је Александар Павић добро уочио:“Не користи ли украјинска криза америчкој дубокој држави да не само стави највећи део Европе под своју директну војно-политичко-безбедносно-медијску контролу, већ и да створи услове за сејање друштвено-политичког хаоса широм континента? И неће ли добар део оружја намењен Украјини заправо завршити у разним европским земљама, у рукама разних парадржавних, паравојних, терористичких и чисто криминалних елемената, који ће на први миг бити активирани ради сузбијања истинског и аутентичног револта становништва чији се досадашњи начин живота пред његовим очима систематски демонтира? А крајњи циљ је? Па рецимо стварање хаоса и нереда из ког би се изродио нови ред, односно нови поредак, за којим ће они који буду све ово преживели сами да завапе само да би хаос и неред и немаштина и систематска психолошка тортура којим су предуго били изложени – престали.“(1)

Зато је рат НАТО пакта против Русије на Украјини заиста рат антихриста против Христа, а православни два миленијума знају исход тог рата: ако се народи покају и врате Богу, историја ће се продужити; ако се не покају – историја се оконачава ( прво кратком победом антихриста, а онда вечном победом Христовом, оствареном Његовим васкрсењем из мртвих ).

ВАСКРСЛИ ЈЕ ПОБЕДИО

Свети Јустин Ћелијски нам поручује:“Да је Господ Исус заиста васкрсао и да као вечито жив непрестано делује, св. Атанасије Велики доказује и његовим непрекидним утицајем на морални препород људи међу свима народима. Јер само жива личност а не мртвац може деловати и имати утицај на људе:“Пошто Спаситељ тако утиче на људе, и свакодневно свуда невидљиво убеђује премноге људе да приступају вери у Њега и да се покоравају његовом учењу, зар после тога може ико сумњати да је васкрсење Христово стварно било, и да је Христос жив, или боље, да је Он сам Живог? Зар је својствено мртвацу – душе људске приводити у такву тронутост да се они одричу отачких закона и клањају се Христовом учењу? Или, ако Христос не делује на људе, онда на који начин Он утиче да прељубочинац не чини више прељубе, човекоубица више не убија, лажљивац више не обмањује и да безбожник постаје побожан?Заиста, најјачи доказ Христовог васкрсења је то што је умртвљени па васкрсли Христос показао после смрти такву силу, да је живе људе убеђивао да презиру и отаџбину, и кућу, и пријатеље, и рођаке, и сами живот – ради исповедања Њега, и да задовољствима овога света претпоставе шибање, опасности и смрт. Таква су дела својствена не мртвацу и не ономе који је остао у гробу, него васкрсломе и живоме.“/…/Ако игде, он да несумњиво у животу Цркве, осећање људско неодољиво осећа и мисао људска јасно сазнаје: да је Богочовек Христос својим Васкрсењем заиста умртвио грех, победио смрт, сатро ђавола, разорио државу смрти, срушио ад, обновио, осветио, просветио, обесмртио људску природу, спасао свет, дао живот вечни људима, даровао нам опроштај грехова и велику милост, сав свет испунио радошћу, и подарио роду људском све што Бог љубави и неисказаног човекољубља може подарити.

Зато на Ускрс: ми празнујемо умртвљење смрти, разрушење ада, почетак вечнога живота. Својим Васкрсењем Христос Бог нас преведе из смрти у живот, и од земље на небо.Спаситељ наш, васкрснувши из гроба, васкрсе са собом сав род људски. Васкрснувши трећег дана из гроба, Господ је са собом васкрсао и свет.Христос васкрсе као што доликује Богу, подигавши са собом мртве као свемоћан, а то значи: подигавши са собом сав род људски.“(11)

Христос воскресе – и ми смо већ победили са Христом, само ако то желимо. И не бојмо се – ми смо живи у Христу, а они који против Христа ратују су мртваци који ходају.

Зато, и увек зато: Христос воскресе!

1.https://lat.rt.rs/opinion/aleksandar-pavic/28088-aleksandar-pavic-haos-plan-pentagon-papiri/

2.https://dokumen.tips/documents/walter-leslie-wilmshurst-znacenje-slobodnog-zidarstva-55845dbc17ae7.html

3.https://svetosavlje.org/staklene-oci-indije-pravoslavlje-i-duhovnost-dalekog-istoka-pravoslavlje-i-sekte-knjiga-iii/26/?pismo=cir

svetosavlje.org/carstvo-bozije-i-carstvo-praznine-pravoslavlje-i-duhovnost-nju-ejdza-pravoslavlje-i-sekte-knjiga-vii/

5.Вячеслав Алексеев – Андрей Григорьев – Религия антихриста, Новосибирск, Посох, 1994.

6.https://dora.dmu.ac.uk/bitstream/handle/2086/12191/vol%20vii-Scott-abstract%20&%20article-copy-edit-hc.pdf?sequence=1&isAllowed=y

https://www.rts.rs/magazin/nauka/3399622/izmedju-nauke-i-pseudonauke-muzej-alhemije-.html

www.scribd.com/doc/32970238/Secret-Agent-666

literary007.com/2014/07/23/occult-connections-the-strange-case-of-ian-fleming-world-war-ii-and-aleister-crowley/

https://svetosavlje.org/u-lavirintima-tame-od-sajentologije-do-satanizma-pravoslavlje-i-sekte-knjiga-iv/

www.rastko.rs/bogoslovlje/delo/12938

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА