Најновије

ИЗВАДИО ПАСОШ НА СВОЈЕ ИМЕ ПА КРЕНУО ДА УБИЈА ШКАЛЈАРЦЕ? Најновија сазнања о егзекутору са острва Паг

Душко Танасковић (28), осумњичен да је убио Горана Влаовића на Пагу, али и Милића Шаковића у Будви, пасош на своје име извадио је 15. јуна, само два дана пре ликвидације високорангираног "шкаљарца" у Старом граду!

Фото: МУП Србије

Да подсетимо, Танасковићу су лисице на руке стављене у четвртак ујутру, 15 минута након што је на једној од најпопуларнијих плажа испред клуба убио Горана Влаовића, који се, као и Шаковић, доводи у везу са шкаљарским кланом.

Негирао везу

- Одмах након хапшења сам Танасковић је полицајцима испричао да зна да је за њим расписана потерница Црне Горе и то због убиства Милића Миње Шаковића у ресторану у будванском Старом граду. Међутим, он је тврдио да нема везе с тим, те да је тог дана био у родном Крагујевцу јер је морао да извади документа - прича извор Курира и наставља:

- Испоставило се да Танасковић није баш све слагао, јер је он заиста био у Крагујевцу пре злочина. Наиме, код њега је пронађена важећа путна исправа на његово име која је извађена у ПС Крагујевац 15. јуна, два дана пре него што је Шаковић убијен пред пријатељима и пуним шеталиштем - објашњава извор Курира.

Како извор наводи, испада да је он практично извадио нови документ непосредно пред пут у Црну Гору.

- Испоставило се да је Танасковић са тазе пасошем ушао у Црну Гору, баш у време када је Шаковић убијен - наводи наш саговорник.

Хрватски портал 24.хр пише и да се испитује на који начин је Танасковић ушао у земљу, с обзиром на то да би се његовим доласком на гранични прелаз са правим пасошем одмах активирало обавештење да је реч о особи која је на потерници.

Комшије: Душко је проблематичан, али нисмо знали да може да убије

Комшије Душка Танасковића из Крагујевца кажу да су шокирани његовим хапшењем у Хрватској, иако га знају као проблематичног момка.

- Ретко смо га виђали, најпре јер је годинама био иза решетака, а и касније, када је изашао из затвора, није се баш често појављивао по комшилуку. Он има породицу која је нормална, сви су вредни и радни, али, ето, он је од малих ногу кренуо странпутицом - причају мештани насеља у коме је Танасковић одрастао:

- Знамо да је опљачкао једну банку, али никада не бисмо посумњали да је способан да убије.

Мистерија доласка на Паг

- Постоји могућност да је ушао са лажним пасошем који је бацио, или илегално, морским или копненим путем. Иако морски гранични прелази имају пунктове на којима се пловила пријављују, а граничари скенирају пасоше, може доћи до превида јер на шалтеру ради један радник, а дневно на обале западне Истре уђе 300 до 500 туриста - пише 24.хр.

- Један службеник једва да стигне да прегледа документе, а камоли да види има ли на пловилу путника или још нечег илегалног. Између 100 и 150 јахти дневно прође, овај убица је могао ући и пристати ван прелаза јер се дешава да јахте уђу и изађу из Хрватске, а да се не евидентирају - рекао је извор.

Влаовић је у Хрватску такође ушао морским путем.

- Код себе је имао легална црногорска документа, али није забележен ни на једном прелазу - наводи исти портал.

Хрватски Јутарњи лист објавио је и да су истражитељи закључили да су и Шаковић и Влаовић убијени на готово идентича начин, али да има и много сличности између Танасковића и мушкарца у белом који је убио Шаковића у Будви.

Досије

Крао и ранио друга

Дарко Танасковић, како преносе медији, као млађи пунолетник упао је у проблеме са законом и робијао је пет година због разбојништава и крађа.

- Он је учествовао у пљачки банке у насељу Аеродром у Крагујевцу, а приликом скривања од полиције, наводно је и ранио свог друга - наводе медији.

Упоређују трагове

- Надзорне камере снимиле су Танасковића, који је средњег раста, баш као и могући Шаковићев убица, ког су камере снимиле у Будви. Сада ће полиција упоређивати та два снимка, као и форензичке трагове, како би се установило имају ли ове две ликвидације истог егзекутора - наводи Јутарњи лист додајући да је убица Миње Шаковића оставио бројне трагове, односно пиштољ и ташницу.

Како је Курир већ писао, Милић Шаковић седео је 17. јуна у башти ресторана у Будви, када су његови пријатељи приметили да се мушкарац врзма око њих и упозорили га.

Он на то није одреаговао, а онда му је маскирани човек у белом пришао, испалио осам хитаца у њега и почео да бежи кроз град. На готово идентичан начин на острву Паг убијен је Горан Влаовић, који је у том моменту излазио из клуба са девојком манекенком Драганом Банић.

Осумњичени је Влаовићу пришао с леђа и пуцао му у врат, а потом побегао, али је налетео на Интервентну јединицу која га је ухапсила.

Криминолог

Убиство плаћено 70.000 евра?

Криминолог Добривоје Радовановић сматра да је убиство Влаовића извршено професионално, да је жртва праћена, али да се засад не зна колико је Танасковић могао да буде плаћен.

- Ако се ради о "великој" мети, тај износ се може кретати између 50.000 и 70.000 евра - навео је криминолог за Слободну Далмацију.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА