Најновије

ЗАШТО СЕ ПРЕДАО ЛУКА ЦЕРОВИЋ: Десна рука Џонија с Врачара и Беливуков сарадник мислио да ће га убити?

Лука Церовић, најближи сарадник Николе Вушовића, званог Џони с Врачара, и Вељка Беливука, предао се у понедељак у страху да би могао да буде ликвидиран! Како извор Курира открива, постоје оперативна сазнања да Церовић, за којим је по налогу Вишег тужилаштва у Београду расписана потерница због изнуде, већ неко време борави у Србији.

Фото: pixabay.com

- Церовић неко време наводно борави у Србији. Кад је после убистава Милића Миње Шаковића у Будви и Горана Влаовића на Пагу постало јасно да се рат кавачког и шкаљарског клана поново захуктава, највероватније је схватио да би и сам могао да буде лака мета, најпре јер вође кавачког клана, с којима је наводно блиско повезана екипа Џонија с Врачара, или нису у земљи, или су иза решетака - објашњава саговорник Курира.

Три године се скривао

Према његовим речима, не постоји друго објашњење да се Церовић, после три године скривања, сам преда правосуђу.

Лука Церовић и Никола Вушовић, према оперативним сазнањима, блиско су сарађивали са Вељком Беливуком и Марком Миљковићем, док они нису ухапшени у фебруару прошле године. После тога, наводно су постали главни Звицерови оперативци.

- Рат кланова, који је неко време, после великог хапшења Беливукове групе у Србији, али и расписивања потерница за вођом кавачког клана Радојем Звицером, као и првим човеком "шкаљараца" Јованом Вукотићем, практично мировао, очито је да се поново распламсао. Неколико месеци затишја и вероватног прегруписавања два клана је завршено. У Црној Гори и Хрватској су убијена двојица високопозиционираних "шкаљараца" и нема сумње да би се Церовић сам у Србији осећао угрожено - објашњава наш саговорник.

За Церовићем је, подсетимо, потерница била расписана због сумње да је подстрекао на изнуду од 15.000 евра тројицу младића, који су већ оптужени за то пред Вишим тужилаштвом, док је исто тужилаштво против Џонија потерницу расписало због незаконитог ношења оружја.

Отежано хода

Луди Џони погођен у ногу пре 15 година

Никола Вушовић, познат и под надимцима Џони с Врачара, Луди Џони и Ћопави Џони, наводно је један од најтраженијих криминалаца из Србије. Вођу врачарског клана наводно је пре петнаестак година ранио Лазар Вукићевић, један од убијених у кући страве у Ритопеку. И Вушовић је тада приведен, али је, иако рањен, тада успео да побегне из болнице. - Наводно, после тог рањавања Вушовић се никада није потпуно опоравио и због тога и данас специфично хода, мало вуче једну ногу. Управо после убиства у Атини сведоци су истражитељима испричали да је један од нападача који је упао у ресторан и пуцао на вође "шкаљараца" ћопао - подсећа саговорник Курира.

Убиство у Атини

Њихова имена, осим у истрази против Беливуковог клана, међутим, помињала су се и у вези с ликвидацијом Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, високопозиционираних "шкаљараца" у Атини 2020.

- Истрага злочина у Атини и даље траје и у међувремену се дошло до одређених доказа, а постоје информације да је Звицер за ту ликвидацију ангажовао Беливука и Миљковића, који су са још најмање тројицом сарадника учествовали у том злочину. Наводно, управо као потенцијални помагачи помињу се и Церовић и Вушовић - објашњава наш саговорник.

Он подсећа да је Вушовић прошле године био ухапшен у Доминиканској Републици, али уместо да буде изручен Србији, он је под мистериозним околностима пуштен на слободу.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА