Најновије

ПРВИ СЛОВАК ПОГИНУО У ДОНБАСУ: Дао живот за слободу ДНР

Словачки држављанин Штефан Потоцки, који се од 2014. борио у Донбасу на страни проруских снага, погинуо у борбама у Украјини.

Штефан Потоцки (Фото: Фејсбук/Тибор Ростас)

Информације о његовој смрти шире се по проруским страницама на друштвеним мрежама. Тибор Елиот Ростас, његов пријатељ, је такође известио о смрти Потоцког

Штефан Потоцки је очигледно постао први убијени Словак у актуелном рату у Украјини. Ништа није званично потврђено.

Његову смрт су на Фејсбуку пријавили људи са којима је требало да буде у редовном контакту, међу којима је и Тибор Ростас.

„Умро је пријатељ Штефан Потоцки, са којим смо иницирали и написали Меморандум слободног грађанина (плус Филип Разга и други) у Кални над Хроном 2012. године, као и демонстрације '’Враћамо нашу земљу'’. Онда је отишао на фронт, касније је већ био држављанин Доњецке Народне Републике, послао ми је и слику пасоша поносног грађанина ДНР, одакле ми је спорадично писао о ситуацији. Јако тужно!" пише Ростас.

Лист СМЕ је навео да Министарство спољних послова Словачке није коментарисало наводну погибију словачког држављанина у рату у Украјини.

„Министарство спољних и европских послова Републике Словачке нема правни основ да потврди или оповргне такве информације, због заштите личних података дотичног лица са којим Министарство није у правном односу“, саопштило је Министарство спољних послова.

О ситуацији на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА