Најновије

УКЛЕТА КУЋА У ГОРЊОЈ КОВИЉАЧИ: Оном ко у њој проведе само једну ноћ десе се језиве ствари! (ФОТО)

Са напуштене куће, озидане пре више од три деценије поред Вилиног потока у Горњој Ковиљачи, познатој и као „уклета кућа“, одавно је нестао и кров.

Уклета кућа. (Фото: pixabay. com)

Застрашујуће приче о паранормалним појавама у закоровљеном објекту, где станара нема још од почетка деведесетих, као да нису утицале само на крадљивце који су оплевили викендицу чији је градитељ и власник својевремено био човек којег се мештани сећају само по имену Божа.

О тој кући се с времена на време појаве нове приче, али новог власника, који би је купио, нема ни у наговештају. Нико више не зна ни ко би могао да је прода јер народ не памти ни ко је био последњи власник.

– Ма, о тој кући се свашта причало и писало. Тај Божа је живео у њој са децом кратко, а када ју је напустио продата је неком човеку који је живео у Немачкој. Била је ту и једна ромска породица, али је и она кратко живела у кући о којој колају приче да је пуна духова – рекао је Владимир Мићић из оближње Горње Борине и додао да се сећа да је почетком деведесетих продавана за стотинак марака.

О овој кући писао је и покојни новинар Бранислав Савић, познат по необичним репортажама, а једном приликом је и истакао да ко год у ову кућу уђе и проведе само једну ноћ, брже-боље настоји да је се отараси јер у њој нема мирног сна због звукова који се чују од поноћи до свитања.

– Викендица је грађена од чврстог материјала, на спрат је, само двадесет метара од асфалног пута, на самој граници између Горње Ковиљаче и Брасине. Да о њој не круже приче о уклетости и страви која у њој влада, вредела би читаво богатство. Овако, нуђена је за сто марака и нико је неће – писао је Савић. Иако је са колегом провео фебруарску ноћ у зидинама викендице, писао је да необичне гласове није чуо нити је видео виле и духове. А причало се, као и данас што неки препричавају, да се ноћу чула музика, плач бебе и глас жене која пева, али и тутњава, као да крдо коња пролази кроз кућу.

Други су тврдили да је на том месту, дуж потока, изгинула силна војска, да су баш под темељима куће покопане њихове кости, док су трећи покушавали да дају стручна геолошка објашњења, тврдећи да је Земљина кора на потезу Бања Ковиљача – Мали Зворник „најтања на планети“, да је ова граница у кречњачком масиву у коме има шупљина, као и пећина-звекара које производе извесне звуке, поготово ноћу када у близини пругом пролази композиција, што је овде случај.

Неке домаћице тврде да су све приче о вилама и духовима измишљали пијанци, правдајући се тако пред супругама зашто су тек пред зору стигли кући и „мало под гасом“.

Према неким тврдњама, кућа је променила 17 власника, а овако „ушушкана“ у коров, грање и језиве приче, тешко да че икада пронаћи новог станара.

Огласио се Рама о границама на Косову! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА