Најновије

Јубиларни књижевни клуб - о роману "Град као Алис" 5. августа

На јубиларној 90. трибини Лагуниног књижевног клуба, у петак, 5. августа од 18 сати у књижари Делфи СКЦ разговараћемо о историјско-љубавном роману "Град као Алис" Невила Шута који је написао 1950. године, непосредно након што се доселио у Аустралију.

Фото: Лагуна

Овај евергрин роман је дирљива љубавна прича о мукама, патњи, људској истрајности и издржљивости, нехуманости и надвладавању тешкоћа. Гости ће нам бити преводилац Горан Скробоња и новинарка Ксенија Продановић.

Џин Пеџет има само двадесет година и ради на Малајском полуострву на почетку јапанске инвазије. Заробљена са другим Европљанкама и њиховом децом, приморана је на мукотрпан марш кроз џунглу који ће многима донети смрт.

Сурове околности у којима се затекла у Џини ће пробудити храброст, срчаност и прибраност, а познавањем малајског језика многим женама ће сачувати живот. Но на маршу је поред исцрпљености велики проблем и глад. Када се њена група сретне са групом заробљених аустралијских војника, наредник Џо Харман ће украсти за њих мало хране и због тога бити свирепо кажњен.

Неколико година после рата Џин је у Енглеској и сав тај кошмар је оставила за собом. Међутим, због неочекиваног наследства враћа се на Малају, где је затиче вест да је млади аустралијски војник Џо Харман ипак преживео.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА