Најновије

ДАЧИЋ: Било би некоректно да Србија сада уведе санкције Русији

Било би некоректно да сада Србија уведе санкције Русији и било би штетно по наше интересе, рекао је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Он је подсетио да се Србија није придружила санкцијама против Русије, како је рекао "због наших националних и државних интереса али и економске сарадње".
Додаје и да се наша земља није придружила санкцијама и због проблема које има везано за терирторијални интегритет и суверенитет, везано за Косово, а где има подршку Русије на неким другим форумима.
"Било би некоректно да сада Србијa уведе санкције Русији и било би штетно по наше интересе. Али то не значи да ми нећемо учинити све да јасно кажемо да не подржавамо нарушавање територијалног интегритета Украјине и да помогнемо колико год можемо", рекао је Дачић на конференцији за новинаре у Анкари, после разговора са турским шефом дипломатије Мевлутом Чавушоглуом.

Дачић је навео да би Србија волела и желела да Турска буде важан фактор мира и регионалне стабилности у нашем региону.

„Наша је молба да Турска искористи свој утицај и кад је реч о Приштини како би имали конструктиван однос од стране Приштине када је реч о примени Бриселског споразума, како бисмо могли уопште да разговарамо о неким трајним политичким решењима“, рекао је Дачић.

Он је додао да у условима опште мржње и рата у свету ми треба да тражимо позитивне примере међусобне сарадње.

"И Србија и Турска желе да буду конструктивни фактори, фактори мира и стабилности. Наш интерес није да будемо ни на чијој страни. Ми се залажемо за поштовање територијалног интегритета и суверенета сваке државе УН", нагласио је Дачић.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА