Најновије

НОВЕ АНКЕТЕ У САД: Већина испитаника верује да је Трамп победио, а ево кога би хтели да виде на изборима 2024!

Већина Американаца жели да се председник Трамп "настави борити за промену Вашингтона", показало је истраживање објављено у понедељак, које су урадили Меклоклин и Асошиетс.

Доналд Трамп. (Фото: Flickr)

Истраживање спроведено од 9. до 13. децембра међу 1.000 испитаника открило је да 52 одсто жели да председник настави да се бори у Вашингтону

У истраживању је такође постављено питање: "Верујете ли да је на председничким изборима између Џоа Бајдена и Доналда Трампа било превара?“

Испитаници су били практично подељени, 46 процената је рекло да, а 45 процената не. Проценти су у границама грешке анкете од +/- 3,1 процента.

"Социјализам велике владе" такође није успео да добије већинску подршку, са 58 процената који су изабрали "капитализам слободног тржишта" и 16 процената који су изабрали прву. Слично томе, на питање да ли фаворизују мању владу са мање услуга у односу на већу владу са многим услугама, мања влада је имала предност, привукавши 48 посто подршке за 36 посто који су одабрали ову другу.

Истраживање је такође питало независне странке, конкретно, за коју странку ће првенствено гласати за изборе 2024. године. Републиканци су имали предност од два поена, 29 процената на 27 процената демократа, иако је 30 процената навело да не гласа на предизборним изборима.

Анкета је такође тражила од републиканских примарних гласача и од демократских примарних бирача да одаберу кандидата за хипотетичке председничке примарне трке 2024. године.

Председник Трамп је претежно водио на страни ГОП-а са вођством од 45 поена, док је бивша прва дама Мишел Обама стала на страну демократа, избацујући изабрану потпредседницу Камалу Харис за четири поена.

Трамп је обећао да ће се и даље борити за интегритет избора, чак и суочен са критичарима и растућом опозицијом.

„Једини датум у Уставу је 20. јануар, тако да имамо више него довољно времена да исправимо неправду на овим преварним изборима и овјеримо Доналда Трампа као победника на изборима“, рекао је Трампов виши саветник Стивен Милер током интервјуа за Фокс Њуз у понедељак.

"Огромни докази указују на превару бирача. Никада у нашој земљи није било овако нешто!", Трамп је узвикнуо у уторак.

Председник карабашких Јермена најавио акцију, послао снажну поруку нацији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА