Најновије

КО ИМА ПРАВО НА ЈЕРУСАЛИМ: Израелци или Палестинци, ево зашто Срби не треба да подржавају никог!

Срби немају разлога да подржавају ни једну од зараћених страна у сукобу Израела и Палестине - каже Србољуб Пеовић са Института за европске студије.

Србољуб Пеовић (Фото: Јутјуб/Pixabay)

- Свака од тих земаља је имала потезе које се могу тумачити као непријатељске према нама – објашњава Пеовић.

Он је у интервјуу за Правду и Хелм Каст објаснио историјат сукоба између Палестинаца и Израелаца, историјска права на која се обе стране позивају, како је мењана демографска слика те територије, унутрашње поделе међу Палестинцима и унутрашње поделе међу Израелцима.

Пеовић каже да је сукоб у овом тренутку одговарао и Хамасу и премијеру Израела Нетанjaхуу коме је претило да изгуби власт, али се током ове кризе десио преокрет и једна од чланица противничке коалиције је променила страну.

Пеовић је говорио и о судбини Хришћана у Палестини и Израелу којих је некад било 8 посто, а данас између 1 и 2 посто највише захваљујући израелским војним операцијама. Он је објаснио да сукоб није започео ракетирањем Израела од стране Хамаса, већ насилним исељавањем неколико палестинских породица из источног Јерусалима.

Зашто околне арапске земље не помажу Палестинцимa, коју игру играју САД, Русија и Кина у овом сукобу и шта би могао да буде исход сазнајте гледајући емисију.

Генерал Лазаревић открио велику тајну рата на Косову. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА