Најновије

Кренула исплата 30 евра грађанима Србије, ево кад стиже још пара

Грађани Србије који су се пријавили за новчану помоћ, добиће поново 30 евра од државе.

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

Након овога, убрзо ће пунолетним грађанима на рачуне лећи још 20 евра. 

Први на списку за исплату ове рунде државне помоћи су пензионери који ће сви новац добити данас, док ће осталим грађанима помоћ бити исплаћена сутра и прекосутра, тј. 2. и 3. новембра. Како је раније најављивано, за овај новац нису морали да се пријављују грађани који су се у априлу пријавили за државну помоћ. 

Поред тога, у децембру стиже и додатних 20 евра. За овај није потребна пријава уколико сте се у априлу пријавили за пакет "30 +30". Уколико, се међутим, нисте пријавили, за ових 60 евра, имате могућност да се пријавите за 20 евра и пријава ће трајати од 15. до 30 новембра. Детаљи пријаве биће саопштени накнадно, али се технички неће разликовати од ранијих начина.

Пензионери ће истовремено добити и годишње повећање примања које ће ступити на снагу почетком наредне године и које ће износити шест одсто на сваку пензију. Практично примања свих 1,7 милиона пензионера биће за толико увећана од јануара 2022. То би на просечну пензију од око 29.300 динара износило 1.700 динара.

Како је раније најављено, најстарији грађани Србије почетком наредне године добиће од државе и по 20.000 динара. Овај новац добиће сви пензионери без обзира на висину пензије.

Војници које су Американци обучавали у Авганистану променили су страну, можда будете изненађени за кога се сада боре, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА