Најновије

ПРЕДВИДЕО ЈЕ ЕКОНОМСКИ КРАХ 2008: Каже да стиже нешто много горе - ово ће бити "мајка свих криза"

Мајкл Бери, легендарни улагач са Вол стрита и оснивач фонда „Скион капитал“ који је водио до велике кризе 2008, сматра да нас чека „мајка свих финансијских криза“. Бери, који је први предвидео велику кризу на америчком тржишту некретнина 2008. и која је на крају потопила свет, сматра да су се улагачи на берзама превише заиграли, што у комбинацији с инфлацијом не води ни у шта добро.

Берза (Фото: Јутјуб)

„Имамо више спекулација него у двадесетим годинама 20. века, које су довеле до Велике депресије 1929. Имамо више валуације него у деведесетим годинама, које су довеле до кризе почетком двехиљадитих“, написао је Бери на Твитеру.

Он је констатовао да су плате радника у овој години стагнирале, што је уз високе стопе инфлације осиромашило већину људи.

„Реалне плате, прилагодимо ли их за инфлацију, у овој години у САД су пале за 2,2 одсто. Чини ми се да је ово једина заиста битна вест у маничној години. Инфлација је ништа друго него масовни порез, не заборавите то“, написао је, пише портал Бонитет, преноси Блиц бизнис.

Пре тога, подсећа портал, на тему спекулација на берзама, још у јуну поручио је да су оне предзнак „мајке свих сломова“: „Када крипто падне с билионских вредности, а разне меме деонице с десетина милијарди вредности, губици у Мејн стриту (улица у којој је смештено америчко министарство привреде, тј. реални сектор,) мериће се у величинама БДП-а појединих земаља.

Претходно, Ворен Бафет, амерички милијардер и инвестициони гуру, објавио је у недавном интервјуу за Си-Ен-Би-Си да долази још једна пандемија, која би могла бити гора од актуелне пандемије. Добре вести нема ни такозвани Др Пропаст односно Нуријел Рубини који је предвидео економску кризу из 2008, а сада тврди да су могућа 4 сценарија.

Извор: rs.sputniknews. com
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА