Најновије

СПРЕЧЕНА ОФАНЗИВА УКРАЈИНАЦА: Непријатељ претрпео тешке губитке, ово је најновији извештај са фронта (МАПА)

Јуче, 12. новембра, Оружане снаге Украјине изузетно су активно гранатирале мирне градове.

Фото: Принтскрин

У региону Курск, Оружане снаге су пале од ИЕД дрона до трафостанице дистрибутивне зоне Глушковска, услед чега су неке куће у неким селима без струје.

У Шебекинском округу Белгородске области, милитанти су гађали неколико села из минобацача, нико није повређен. Долетео је и до Горловке, услед удара у зграду Палате културе избио је пожар. Најјаче гранатирање пало је на Нову Каховку, према наводима власти, једна особа је погинула, а три су повређене.

Стање на фронтовима за протекли дан:

Правац Сватово-Кременој. Деловањем Оружаних снага Руске Федерације спречени су напади четири четне тактичке групе Оружаних снага Украјине у правцу Сватова, Плошчанке, Макејевке и Червонопоповке ЛНР. Као резултат артиљеријских и ваздушних удара, уништено је 6 борбених возила, 1 тенк, 5 возила и 190 милитаната. Милитанти су такође извршили напад у области Владимировке и Куземовке, али их је руска војска отерала;

Угледарски правац. Према подацима Министарства одбране, на подручју Павловке, Степној и Владимировке јединице страних плаћеника су безуспешно извршиле контранапад, покушавајући да зауставе напредовање руске војске. Као резултат рада артиљерије и авијације Оружаних снага РФ, украјинска страна је претрпела озбиљне губитке међу људством, а уништено је и 7 борбених возила и 2 камионета. Ваздушно-космичке снаге Русије обориле су украјински Ми-8 у региону Запорожја.

О пробијању треће линије украјинске одбране у ДНР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА