Најновије

"УКРАЈИНА НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ" Амерички генерал разбеснео Кијев!

Администрација америчког председника Џоа Бајдена покушава да увери Володимира Зеленског да не притиска Украјину на мировне преговоре са Москвом, након што је амерички генерал позвао на мирно решење сукоба

Фото: МО Украјине

Према украјинским и америчким званичницима које је тај лист интервјуисао, Вашингтон је сигнализирао Кијеву да свако зимско затишје у борбама „не значи да би преговори требало да се одрже одмах“, истовремено обец́авајуц́и да ц́е наставити да пружа војну подршку Украјини.

Забринутост Украјине да би САД могле да натерају Кијев да тражи мировно решење са Москвом подстакнута је недавним коментарима генерала Марка Милија, шефа Заједничког генералштаба америчке војске, који је рекао да Украјина не може да оствари војну победу, напомињуц́и да би зима могла да буде прилика за дипломатски ангажман.

„Када постоји прилика за преговоре, када се може постиц́и мир, искористите је. Искористите тренутак“, навео је он. Русија и САД одржале су у понедељак разговоре на високом нивоу у Анкари. Бела куц́а је касније инсистирала да било какво „решавање рата у Украјини“ није на столу, сугеришуц́и да се преговори воде око нуклеарног оружја и америчких држављана у руском притвору, док је Москва одбила да открије о чему су стране разговарале.

Према америчким званичницима, поруке Вашингтона о дипломатском решењу украјинског сукоба „заоштравају односе“ између Вашингтона и Кијева. Ово је додатно подстакнуто новим расколом између америчких званичника, при чему неки тврде да је прерано за мировне преговоре, док други верују да зима представља шансу за дипломатију.

Ова друга група врши притисак на своје колеге у Вашингтону да размотре „озбиљније“ нову прилику за преговоре, али до сада нису успели да убеде америчког председника Џоа Бајдена и многе чланове његове администрације, наводи се у извештају. Москва је више пута најављивала да нец́е искључити разговоре са Кијевом, оптужујуц́и Украјину за недостатак ангажмана.

Како су четворица '’вагнероваца'’ заузела украјински положај, погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА