Најновије

ДОДИК О ПРИШТИНИ: Они су дивљаци

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Република Српска део међународног права, потврђена на највишем нивоу у УН кроз Дејтонски споразум и Устав, те да никада неће дозволити да БиХ дође у позицију да призна Косово.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- То јасно говоримо годинама и поручујемо свима да је политичка дебата о томе потпуно искључена. Ми поштујемо и сарађујемо са Београдом и ставови које Београд има о Косову, односно Приштини су и наши ставови и то увек пратимо - рекао је Додик новинарима у Бањалуци реагујући на изјаву премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да се "због горког искуства из БиХ неће допустити формирање Заједнице српских општина на Косову јер не желе да Србија копира модел Републике Српске".

Додик је навео да Курти има велике проблеме да докаже свој легитимитет и да је још у привременим институцијама које нису легалне, нити међународно признате, уз констатацију да већи број земаља чланица УН није признао самопролашено Косово.

Он је нагласио да Курти није тај који треба да говори да ли је БиХ задовољна или не Републиком Српском и да то није његова ствар.

- Слушао сам то и од (Хашима) Тачија на једном скупу од пре неколико година док је он још био на слободи и рекао сам му да спокојно спава, да их неће напасти Република Српска, али да је он отео од Србије значајан део територије и то сада говорим и Куртију - навео је Додик.

Он је рекао да је Курти умислио да је неки месија који може да говори све и свашта, оцењујући да је он "обичан фолирант који умишља да може давати лекције свима", али да су давно прошла та времена.

- Они су сепаратисти у правом смислу те речи који покушавају да отму легитимни део државе, не понашају се у складу са Резолуцијом УН 1244 и то све када саберете они су дивљаци који желе да праве нешто у ирелевантним и нелегалним околностима - навео је Додик.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА