Најновије

Бајатовић најавио поскупљење гаса

Душан Бајатовић, генерални директор Србијагаса најавио је данас да ће од 1. јануара следеће године наплата рачуна за гас морати да буде стопроцентна, као и да ће доћи до повећања цене гаса.
Душан Бајатовић (Фото: Медија центар)

Душан Бајатовић (Фото: Медија центар)

Повећаће се цена транспорта која је тренутно нереална, али и висина мрежарине, а тражићемо и да се повећа одобрена добит Србијагаса. Све то ће довести до благог поскупљења гаса, али не великог - рекао је Бајатовић и додао да је пет година гас био испод цене што је изазвало гомилање дугова у Србијагасу. Он није могао да прецизира колико ће то повећање да буде, јер је за израчунавање трошкова и цене гаса задужена Агенција за енергетику.
Прочитајте још:
Ипак, додао је да ће се цена гаса усклађивати и са сваком променом курса динара који је већ сада повећао цену овог енергента за око четири одсто. Он је прецизирао да не очекује битне измене цене гаса у доларима, али да је сам курс долара нарастао у односу на курс динара и евра, што може изазвати промене цене гаса, јер су задужења Србијагаса у еврима. Он је напоменуо да је тренутна наплата рачуна за гас око 63 одсто. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА