Најновије

РУСКИ "АЛИГАТОРИ" УНИШТИЛИ КОЛОНУ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: У ниском лету засули оклопна возила ракетама (ВИДЕО)

Министарство одбране Руске федерације објавило је снимак напада борбених хеликоптера Ка-52 "Алигатор" на колону украјинске војне технике.

Фото: РИА

На снимку се види утовар невођених ракета С-8 калибра 80 мм у лансере хеликоптера, а затим се виде и два Ка-52 како лете на малој висини и испаљују ракете на украјински конвој.

- Ударни хеликоптери Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије уништили су наоружање и војну опрему Оружаних снага Украјине. Пилоти су деловали у паровима, уништивши конвој опреме и противваздушне инсталације Оружаних снага Украјине - саопштило је министарство одбране.

Министарство одбране је подсетило да у току специјалне војне операције војна авијација обавља задатке пратње колона, уништавања оклопних возила, достављање трупа, војног терета, ваздушне подршке јединицама које извршавају задатке у оквиру специјалне операције.

Хеликоптер Ка-52 "Алигатор" настао је на бази јуришног хеликоптера Ка-50 "Црна Ајкула". За разлику од њега, "Алигатор" има два члана посаде.

"Алигатор" је јуришни хеликоптер са коаксијалном шемом пропелера. То омогућава хеликоптеру да троши мању снагу мотора пошто нема потребе за репним ротором.

У железари ''Азовстаљ'' у Мариупољу налазе се страни добровољци, саопштио је заробљени украјински војник, чији је снимак на свом Телеграм каналу објавио председник Чеченије Рамзан Кадиров. Снимак погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА