Најновије

ШТА ЋЕ БИТИ СА ЗАРОБЉЕНИМ СТРАНИМ ПЛАЋЕНИЦИМА У ДНР? Рок за жалбу истиче

Страни плаћеници који су осуђени на смртну казну у Доњецкој Народној Републици (ДНР) биће погубљени уколико њихове жалбе буду одбијене, изјавио је данас лидер ДНР Денис Пушилин.

Страни плаћеници (Фото: РИА Новости)

„Сви страни држављани уложили су жалбе на пресуде. Ако суд оцени да је ова казнена мера и казна одговарајућа њихови ће предмети бити предати надлежном органу на извршење пресуде. Смртна казна у ДНР предвиђа стрељање”, поручио је Пушилин за ТВ канал Соловјев уживо, а пренела је агенција ТАСС.

Лидер ДНР је такође прецизирао да су прикупљени докази у случајевима „више од 100 милитаната украјинског националистичког батаљона Азов и да ће њихови досијеи бити предати суду”, јавља Танјуг.

Министар правде ДНР Јуриј Сироватко изјавио је јуче да ће одлука по жалбама страних плаћеника које је суд ДНР осудио на смрт бити донета до краја овог месеца.

Двојица Британаца Ејден Аслин (28) и Шон Пинер (48), као и марокански држављанин Садун Брахим, који су били ангажовани у украјинским оружаним снагама, осуђени су 9. јуна на смрт пред највишим судом ДНР због „учешћа у непријатељствима на страни украјинских оружаних снага у својству плаћеника”.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА