Најновије

УО РТС се оградио од изјаве Оливере Ковачевић!

Председник Управног одбора РТС-а Бранислав Кланшчек у саопштењу за јавност наводи да се испред УО РТС, у потпуности ограђује од изјаве одговорне уреднице Забавног програма Оливере Ковачевић – дате на Викенд медија фестивалу у Ровињу.

Фото: Правда

„Изјава која није могла бити извучена из контекста јер је јасно носила поруку да РТС као медијска куће није слободна и да ће то постати онда када се на изборима другачије буде гласало само доприноси томе да одговорна уредница ове куће јавно износи своје политичке ставове које нису утемељени ни у каквим доказима.

Оливера Ковачевић је на овај начин као и констатацијом да у својој емисији, коју је престала да води и уређује, не може имати релевантне саговорнике на најгрубљи начин оптужила РТС да ограничава слободу говора и мишљења, коју је сама успоставила својим доласком 2015. године.

Управни Одбор РТС-у у свом новоизабраном сазиву у потпуности разуме да Радио-телевизија Србије представља Јавни медијски сервис који је у служби свих грађана без обзира на изборну вољу самих грађана. То је наша обавеза и наш задатак“, наведено је у саопштењу председника Управног одбора РТС-а Бранислава Кланшчека.

Подсећамо, новинарка Оливера Ковачевић је на панелу “ТВ маратонци” на Weekend Media Festivalu у Ровињу изјавила да ће „ослобођење РТС сачекати гласање грађана, али очито се то њима свиђа”. Цео текст можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА