Најновије

АМЕРИКА У ШОКУ, КОНГРЕСМЕНКА ПРОГОВОРИЛА: Од 18 проби противракетног штита, успешно је било само...

Копнени системи противракетне одбране нису у стању да одбране САД од потенцијалног масовног нуклеарног напада, било да је реч о Русији, Кини, Ирану или Северној Кореји, изјавила је америчка конгресменка Елис Стефаник.

Антиракетни систем САД (Фото: Јутјуб)

Према речима Стефанокове, Америка се суочава са растућом претњом од нуклеарног напада, а нису само Северна Кореја и Иран главна претња, већ су ту и Русија и Кина.
„Како би повећале свој геополитички утицај, те земље нам бацају изазов на свим фронтовима и директно угрожавају нашу националну безбедност“, истакла је Стефаникова.
Стефаникова је подсетила и да је од 18 тестирања противракетног штита само њих 10 било успешно, иако ниједан тест није реализован у условима имитације реалног напада.
„За уништавање једне непријатељске мете користе се четири пресретача, што је веома лоше у случају да непријатељ заједно са ракетама лансира и мамце који би приморали те наше ракете да их прате, и то узалудно“, додала је она.
Истовремено, она је упозорила и да се системи противракетне одбране налазе на Аљасци и у Калифорнији, што значи да је источна обала САД практично небрањена.
„Како би се та ситуација изменила, неопходно је разместити део противракетног штита и у Форд Драму, недалеко од Њујорка“, закључила је конгресменка. Русија раскринкала још једну заверу САД у Сирији а више о томе сазнајте ОВДЕ Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички систем у Јужној Кореји.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА