Најновије

Забрањена тема: Како су српски правници оборили хрватску оптужницу против Срба на Жупанијском суду

Мејнстрим медији, иако информативног карактера у служби грађана Србије, далеко више форсирају наводне злочине Срба, пресуде које су донете у корист Хрвата, муслимана па чак и Шиптара у претходним ратовима широм СФРЈ, него што дају простора позитивним и такорећи јединственим исходима где је случај решен или је близу решења у корист Срба.

Гости емисије Васељенска ТВ били су правници хероји! Људи који су за читав српски народ учинили изузетне ствари, али под кишобраном медијског мрака њихова дела остала су неприметна.

Декан правног факултета у Новом Саду и професор кривичног права Бранимир Ристивојевић, адвокат из Новог Сада Иван Гвозденац и адвокат Драгослав Љубичановић, захваљујући коме смо и дошли до ове забрањене теме.

Наиме,као пријатељи суда у Хрватској, адвокати Иван Гвозденац и декан Правног факултета у Новом Саду Бранимир Ристивојевић, успели су по први пут у новијој историји да оборе оптужницу против наводних српских злочина у Хрватској, тачније први пут у пракси Већа за ратне злочине Жупанијског суда у Загребу пре три године враћена је на допуну истраге тамошњем тужилаштву оптужница којом се 29 пСрба терети за ратне злочине у хрватском селу Воћин 1991. године, где је убијено 47 Хрвата.

Поменута оптужница подигнута је после више од 24 године истраге, у току 2016. године. Њом се окривљени Срби терете да су као припадници паравојних формација убили 47 цивила и три ратна заробљеника у хрватским селима Воћин, Хум и Красковић, између лета и зиме 1991.

Тројица правника осим изузетне приче о обарању ове пресуде, осврнули су се и на промену предлога промене Устава, где су једногласно поручили да до тога не сме доћи и позвали грађане да у што већем броју изађу на референдум и заокруже НЕ!

Аутор и водитељ je Весна Веизовић.

Извор: Васељенска

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА