Најновије

ЗЛОГЛАСНА ЗВЕР СРПСКОГ НАОРУЖАЊА ПОНОВО У АКЦИЈИ: "Црна Стрела" виђена у борбама по Јемену!

М93 “Црна стрела” - Србија. Ова скоро 1,7м дугачка звер коју производи „Застава Оружје“ из Крагујевца, често се може видети на Блиском истоку, посебно у Јемену. Тамошњи омалени борци напросто обожавају да се са њом фотографишу (ваљда због габарита), мада за сада нису познати ефекти модификоване пушке у реалним борбеним дејствима.

Рат у Јемену (Фото: Јутјуб)

Појавила се нова фотографија просаудијских снага у Јемену које користе српске антиматеријалне пушке М-93 „Црна стрела“ у калибру 12,7мм. На сликама се да приметити да је у питању модификована верзија пушке која је пре неку годину виђена и у редовима курдистанске „Пешмерге“ у Сирији. Очигледно је да се ради о експортној модификацији ове пушке.

Далекометна пушка М93 “Црна Стрела” је конструисана на основама Маусер механизма М98, као доказано прецизног и поузданог система репетирног оружја. Намењена је елиминисању различитих врста циљева на великим даљинама, до 1800 м и у свим климатским и теренским условима.

Тешка цев, израђена методом хладног ковања, изнутра хромирана, обезбеђује високу прецизност на великим даљинама. Уздужни жљебови на спољашњој траси цеви убрзавају хлађење цеви и осигуравају прецизност у оштрим режимима експлоатације.

Поред оптичког нишана, пушка има и преклапајуће механичке нишане, за нишањење на даљинама до 400 м. Гасна кочница значајно смањује (до 62%) трзај оружја, и олакшава гађање.Облога цеви и кундак су израђени од полимера, ојачаног стакленим влакнима. У кундаку су уграђени амортизери, који умањују дејство силе трзања на стрелца.Преклапајуће, подесиво, двоножно постоље може да се прилагоди различитим конфигурацијама терена.

На основу ове пушке крагујевачки конструктори оружја су направили модел М-12 „Црно копље“ код којег је унапређен механизам окидања, интегрисан кудак од алуминијума са амортизером, са преклапајућом ножицом подесивом по висини. Побољшана је и гасна кочница која се налази на врху цеви, а додата је и Пицатиннy шина која је израђена заједно са сандуком што омогућава постављање различитих оптичких нишана.

Сепаратисти заузели луку Аден! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА