Најновије

САУДИЈЦИ СЕ ХВАТАЈУ ЗА СЛАМКУ: Објавили нове видео снимке "успеха" у борби против Хута! (ВИДЕО)

Коалиција предвођена Саудијском Арабијом објавила је видео снимке који документују пресретање беспилотних летелица самоубица које су Хути (Ансаралах) лансирали из Јемена.

Обарање дронова. (Фото: Твитер видео)

Видео снимци приказују пресретање пет ваздушних објеката, наводно беспилотних летелица, ратним авионима Коалиције предвођене Саудијском Арабијом. Ракете ваздух-ваздух коришћене су за обарање предмета са кратке дистанце.

Раније су Хути објавили да су извршили велики напад под кодним називом "Операција Национални дан отпора" на Саудијску Арабију.

Јеменска група лансирала је 18 самоубилачких беспилотних летелица "Самад-3" и "Касеф-2К", као и осам ракета типа "Зулфикар", "Бадир" и "Саер" на циљеве у јужној, источној и западној Саудијској Арабији. Коалиција тврди да је пресретнуто укупно осам дронова и ракета.

Саудијско министарство енергетике признало је да је погођен терминал за дистрибуцију нафтних деривата у Џизану. Нови сателитски снимци приказују оштећења на објекту.

"Операција Национални дан отпора" била је најновија у низу великих напада Хута на Саудијску Арабију. Три друге сличне операције биле су усмерене на Краљевину ове године.

Коалиција коју предводи Саудијска Арабија вероватно је поделила видео снимке пресретања како би умањила размере и успех "Операције Национални дан отпора".

Турци напали хришћанско упориште, па добили суров одговор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА