Најновије

МИСТЕРИЈА У САРАЈЕВУ: Стигао НАТО да састанчи - теме непознате

Нешто се кува у Сарајеву...

Представници Северноатлантског савеза предвођени замеником генералног секретара НАТО-а Мирчеом Џоаном почели су дводневну посету Босни и Херцеговини сусретом са члановима Председништва Босне и Херцеговине у Сарајеву.

Након тога је предвиђен разговор са председавајућом Савета министара БиХ Борјаном Кришто и члановима Савета министара БиХ, а касније и са представницима Парламентарне скупштине БиХ.

Из Министарства спољних послова БиХ нису најавили шта ће бити теме разговора, пише Радио Слободна Европа.

У петак 2. фебруара Џоана и амбасадори земаља чланица НАТО-а ће разговарати са представницима невладиних организација, као и са студентима универзитета из Босне и Херцеговине.

Планирано је да делегација НАТО-а посети и војну базу Рајловац код Сарајева, где ће, како је најављено, бити разговора о "практичним аспектима сарадње између БиХ и НАТО-а".

"Заменик генералног секретара НАТО-а и амбасадори ће се такође срести са командантом Штаба НАТО-а у Сарајеву бригадним генералом Памелом Мекгахом, новим командантом ЕУ снага у БиХ (ЕУФОР) генерал мајором Ласлом Стицом, високим представником за БиХ Кристијаном Шмитом, те представницима међународне заједнице у БиХ", истиче се у саопштењу Министарства спољних послова БиХ.

 ​​​​​​Прочитајте ОВДЕ о помоћи ЕУ за Украјину 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА