Најновије

''1244 - КЉУЧ МИРА У ЕВРОПИ'': Издата књига бившег шефа дипломатије СРЈ

Српска књижевна задруга (СКЗ) издала је књигу некадашњег министра спољних послова Савезне Републике Југославије Живадина Јовановића "1244 - кључ мира у Европи", која представља збирку чланака, интервјуа и говора везаних за Аутономну Покрајину Косово и Метохија у периоду од 1997. до 2018. године.

Књига је подељена у пет поглавља: Време тероризма, Време агресије, Време илузија, Време отрежњења и Прилози.

Аутор је приликом промоције дела подсетио да се до Резолуције 1244 Савета безбедности УН о Косову и Метохији из 1999. дошло тешким двомесечним преговорима током агресије НАТО-а, уз посредовање Русије.

Јовановић је оценио да је мало вероватно да би актуелни уски и затворени формат преговора у Бриселу могао да произведе уравнотежено, праведно и одрживо решење за проблем Косова и Метохије.

На промоцији књиге говорили су главни уредник СКЗ Даган Лакићевић, професор Мило Ломпар и амбасадор у пензији Драгомир Вучићевић, који је као основне тезе аутора издвојио потребу да се Србија више окрене себи, а мање очекивањима од других.

Он је указао и да Србија треба да гради уравнотежене однесе са свим међународним чиниоцима, а посебно с пријатељима који нису учествовали у агресији НАТО-а, нити су признали једнострану независност Косова и Метохије.

Како Харадинај пере крв са руку, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најновији интервју Живадина Јовановића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА