Најновије

УДАРНА ВЕСТ: Руски авиони сатиру џихадистичке базе на североистоку Латакије!

Руско ваздухопловство је још једном снажно напало на џихадске побуњенике на северозападу Сирије, погодивши упориште Хајат Тахрир Ал Шам у покрајини Латакија. Према војном извору, руски авиони јутрос су полетели из базе Хмејмијм и дошли до подручја џихадиста у регији Џабал Ал Акрад.

Руски авиони (Фото: Јутјуб)

Руски авиони су бомбардовали и базе унутар планинског врха Кабани, постигавши неколико директних погодака на војне инсталације Хајат Тахрир Ал Шам.

Ове ваздушни напади руских ваздухопловних снага уследили су након тешког гранатирања из Сиријске арапске армије (САА), који се осветила за претходне рације које су спровеле специјалне снаге Хајат Тахрир Ал Шам.

Од недавног распламсавања сукоба између сиријских војника и побуњеника на северозападу Сирије, руско ратно ваздухопловство је извршило више од 100 напада у покрајинама Идлиб, Хама, Алепо и Латакија.

Сиријска арапска војска се припрема за покретање нове офанзиве у јужном делу демилитаризоване зоне (оса Хама-Идлиб); ова операција је ограничена, али ће настојати да избаци џихадске и побуњеничке групе из тог подручја.

Прочитајте ОВДЕ на шта су то Руси упозорили Асада.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА