Најновије

"ПОТРУДИТЕ СЕ ИЛИ ИМАТЕ 5 И 15 МИНУТА" Руски експерт објаснио Американцима и Британцима шта треба да спрече

Ако украјински националисти, предвођени страним инструкторима, успеју да оштете нуклеарку Запорожје, за ово ће морати да одговарају САД и Велика Британија.

Фото: pixabay.com

Војни експерт Алексеј Леонков подсетио је да милитанти Оружаних снага Украјине гађају нуклеарну електрану, која је под контролом Оружаних снага Руске Федерације, америчким пројектилима, користећи податке британских обавештајаца. Такође, није тајна да борбеним посадама ракетних система командују плаћеници из Сједињених Држава.

Претходно су стручњаци упозоравали да би оштећења на кључним објектима нуклеарке изазвала контаминацију територије у радијусу од хиљаду километара. То значи да је угрожена и територија полуострва Крим.

- Таква контаминација се може сматрати нуклеарним нападом на територију Руске Федерације - рекао је Леонков.

Актуелна нуклеарна доктрина Руске Федерације омогућава да се на такве претње одговори симетрично, приметио је експерт.

- Вашингтон и Лондон треба да се труде да нуклеарка не страда, иначе ће имати 15 минута и пет минута - упозорио је Леонков.

Он је појаснио да је мислио на време лета интерконтиненталне балистичке ракете Авангард са хиперсоничном вођеном бојевом главом.

Услед украјинског гранатирања пиваре у Доњецку дошло је до цурења више од шест тона амонијака, а једна особа је погинула, изјавио је јуче начелник руског Центра за управљање националном одбраном Михаил Мизинцев. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА