Најновије

Хашко тужилаштво поднело измењену оптужницу против биших лидера ОВК

Специјализована вец́а Косова у Хагу саопштила су да је на основу одлуке судије за претходни поступак Канцеларија специјализованог тужиоца поднела потврђену измењену оптужницу против бивших лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељиља, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија, преноси Газета експрес.

Терористи ОВК (Фото: Јутјуб)

Судија за претходни поступак је 29. септембра усвојио захтев Специјализованог тужиоца за повлачење навода о злочинима у општини Урошевац из оптужнице.

Пре тога, Канцеларија специјализованог тужиоца је 29. априла поднела измењену оптужницу против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељима и Јакупа Краснићија у којој се тврди да су четворица оптужених починили и ратне злочине у Гњилану, Будакову и Семетишту.

У анексу објављеном у вези са злочинима који су се наводно догодили у Семетишту и Будакову, тужилаштво је навело ратне злочине попут незаконитог или произвољног хапшења и притвора, окрутног или нехуманог поступања, мучења, убиства. Као злочини против човечности наводе се затварање, друга нељудска дела, мучење, убиство, присилни нестанак лица и прогон.

Оптужница против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија потврђена је 26. октобра 2020. године.

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА