Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ ЗА ПРАВДУ: Употреба народа

Емил Влајки. (Фото: Правда)

Сјећате ли се мојих текстова: Вучић ради у интересу Србије и Вучић је велики државник? Несхваћајући што пишем, људи ме изнападали као идиота, а ја сам био толико близу истине. На крају, “истину” је открио мој духовни истомишљеник Миломир Марић са својим „инвентивним“ гостима. Тако је један од њих, у јутарњем Хаппy програму,  уз Марићеву пуну сугласност, тврдио како Вучић прави од Србије Ел Дорадо гдје тече само мед и млијеко, те да је Србија најпросперитетнија земља на свијету и могла би бити најсретнија. Па гдје је проблем? Проблем је у томе, тврди Марићев суговорник, што је Вучић против Запада, што је проруски заљубљеник. Запад се супротставио тој чињеници и ангажирао лажне еколошке групе да спријече Србију  да са Рио Тинтом експлоатира литијум како би ова земља пливала у злату. Треба дакле спријечити високог малог Руса да до краја оствари златно доба Србије. Тек када Вучић сиђе са политичке сцене и на његово мјесто дође особа која истински цијени западне вриједности, лажни еколози ће ушутјети, литијум ће се експлоатирати, а у Србији ће настати рај земаљски.  Коначно, српски народ ће живјети како треба и заслужује.

Пише: Емил Влајки

Вучићев шаховски гамбит – може и покерски блеф -  којим је жртвовао српско учешће у привременим приштинским институцијама, изгледа да се неће добро завршити. Јадни људи су престрашени и огорчени због хапшења невиних Срба од стране РОСУ, албанске специјалне полиције, због свакодневног терора над њима , као и због непоштивања Бриселског споразума. Поставили су барикаде безнађа у три опћине сјеверног Косова на којима се већ десет дана смрзавају без иједног трачка наде да ће тиме нешто постићи.

Да би ова стравична слика била потпунија, КФОР је поставио бодљикаву жицу на прелазу Јариње. Све то личи на нови Јасеновац, само што су западне окупационе трупе замијениле некадашње усташе. Београдска власт је упутила захтјев за долазак на Космет до хиљаду полицајаца, а на основу више међународних споразума, што је, наравно био пуцањ из празне пушке. Америка, која управља окупационим трупама у Бондстилу те КФОР-ом И ЕУЛЕКС-ом, је то глатко одбила. Није ваљда луда да дозволи непријатељу да јој узнемирава њено албанско чедо, Републику Косова.

У овој европској и свјетској срамоти поигравања са српским народом, најциничније догађање је у вези са Заједницом српских опћина (ЗСО). Ја сам 2013. године написао, као подпредсједник Републике Српске, да пошто нису познати модалитети ЗСО, и то у детаље, да то значи предају Космета Албанцима! И то се увелико десило. Вучићева власт је испуњавала све што су Американци/Албанци захтијевали, а ништа није добила за узврат. Таква наивност у вођењу државне политике са тешким посљедицама за српски народ, је у најмању руку чудна или, боље речено, несхватљива.  И нитко за то није одговарао. Иста екипа која је потписала бриселски споразум, те која омогућава све виши ступањ државности друге албанске државе, и даље је на власти.

Што је најчудније у свему, народ у ужој Србији је тај који непрекидно бира ту исту власт. Да ли је бира зато што му је доста заврзлама око Космета који институционално постаје све очитије албански, или зато што је Вучић са својом екипом незамјењив пошто народ нема кога другог да бира, ђаво би га знао. Можда је једно и друго.

Зато сви жељно очекују одговоре од извјесног политолога са америчким образовањем, никако да му запамтим име, који неуморно србује по свим могућим телевизијама, али ни да зуцне ни о Вучићу, ни о народу, ни о одговорности у вези апокалиптичног Бриселског споразума. Иде човјек на сигурно; не ваља се с рогатима бости. Теорија му није јача страна, али зато има причу која би се дала свести на: „Срби на бранику Русије“. Говори како су Срби мали православни Руси и како Запад не може ништа Русији зато што је, - вјеровали или не - бране Срби!? Није ни свјестан, мада је добронамјеран, а чини се да се то свиђа и Раши Тудеј, медиј који га упорно цитира, колико ова прича може нанијети невоља Србији и српском народу. Американци прате све што он прича. И пошто их увјерава да су Срби мали Руси, они му вјерују -  он је ипак њихов, америчко универзитетско  чедо – и зато непрекидно пооштравају однос према Србима; што више прича на овај начин, Србима је све горе јер их Американци све више притишћу.

Наравно, Американци су практични. Они не желе Балкан у пламену, - доста им је проблема са Украјином која, успркос њиховој финанцијској и војној помоћи без преседана у модерној повијести, губи рат. Склепат ће некакву ЗСО која ће личити на нешто безвезе, на беспомоћно удружење грађана, и казати Србима: „Ево вам оно што већ десет година тражите.“ Београдска власт ће, уобичајено, рећи како овај приједлог није добар, али јест нешто „вриједно преговора“, с тим да Срби морају напустити барикаде. Несретни људи неће имати избора. Напустит ће барикаде,  а немају више чак ни властите полиције, као ни властите политичке заступнике у окупираној покрајини. Медијска вика ће се дићи: „Ево што Курти ради, хапси невине људе, он је за све крив. Срећа, па га „добри“ Американци „спутавају“, иначе би већ побио све косметске Србе.“ Зар они у Београду стварно мисле да је ствар у Куртију који се, наводно, противи вољи Америке која никако да га укроти, Или тиме желе прикрити стварну природу окупације дијела Србије?

Све у свему, треба схватити слиједеће. Косметски Албанци су толико идеологизирани, да је сваки од њих Курти. Оно што желе, то је да, као у Хрватској, Срби буду сведени на три посто, па и мање ако је могуће. Српски народ на том простору може или бјежати, или бити свакодневно уништаван у највећем концентрационом логору у сувременој Европи. Са ЗСО коју Америка сада припрема, бит ће, психолошки и физички, потпуно докусурен. Ништа му неће помоћи вербална обрана. Пошто Куртија има на претек, егзодус Срба ће се вршити кроз серију малих „Олуја“ умјесто једне велике.

Аргументи овдје не помажу. Они су знак слабости и немоћи. Оно што је силом одузето, може се једино силом вратити

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА