Најновије

"АХМАТ" ЗАУЗИМА НОВЕ ПОЛОЖАЈЕ Војници Кадирова добили тежак задатак

Јединице специјалних снага "Ахмат" су се добро показале у зони специјалне операције, казао је лидер ДНР.

Фото: Јутјуб

Чеченске јединице су се добро показале у зони специјалне операције и намеравамо да блиско сарађујемо са њима у правцу ослобађања Марјинке, казао је лидер Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин.

"Сада је у одговорности чеченских јединица правац Марјинке. Чеченске јединице су се добро доказале, укључујући и у правцу Маријупоља. Стога се ослањамо на њих, и као и увек, блиско ћемо сарађивати", казао је Пушилин за "РИА Новости".
Раније је шеф Чеченије Рамзан Кадиров изјавио да су се чеченске јединице прераспоредиле и да се спремају за сукоб у правцу ДНР.

"Пријатељи, чеченске јединице су добиле ново наређење за прерасподелу својих снага. Територије ДНР постају зона сукоба. Према наређењу, борци чеченских јединица морају да почну активна борбена дејства и ослободе низ насеља. Међутим, већ неколико дана траје прва етапа – командни штаб јединица израђује планове за напредовање и ослобађање насеља и добија нове обавештајне податке", навео је Кадиров на Телеграму.

Министарство одбране Русије саопштило је да јуришни одреди руске 5. моторизоване бригаде и јединице специјалних снага "Ахмат" успешно нападају украјинске трупе у близини града Марјинка, око 30 километара западно од главног града ДНР.

Јединица "Ахмат" је део Националне гарде Русије и смештена је у Чеченској Републици. Име је добила по Ахмаду Кадирову, првом председнику региона и оцу садашњег лидера Рамзана Кадирова.

РУСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Зеленског после офанзиве чека иста судбина као и Хитлера после операције Цитадела

Извор: ria.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА