Најновије

ЦРНА ГОРА ОКРЕЋЕ НОВИ ЛИСТ У ОДНОСИМА СА СРБИЈОМ: По Дритану ово је први корак који Србија мора да направи

Обавеза владе Црне Горе је да у односима са Србијом окрене "нови лист" и изгради боље односе од досадашњих, каже потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић и додаје да би, за почетак, Србија требало да испоручи Светозaра Маровића црногорским државним органима, "у знак добре воље".

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Питање изручења Светозара Маровића оптерећује односе Србије и Црне Горе и његово изручење била би увертира у стварање добре међусуседске и регионалне сарадње, рекао је Абазовић у интервјуу за Њузмакс Адриа.

“Човек који је персонификација организоване криминалне групе и политичке структуре коју смо срушили 30. августа, не заслужује да има било какву заштиту у Београду, ако је има. Заслужује да се приведе правди и верујем да ћемо успети са владом Србије да пронађемо решење”, рекао је Абазовић.

На питање да ли то може да оствари са овом Владом Србије, он је одговорио да верује да може, напомињујући да то питање оптерећује односе две земље.

Абазовић је навео да ће две земље морати “убрзо” да организују билатералне посете.

Он је указао да му није драго што су односи Србије и Црне Горе на ниском нивоу, да је обавеза Владе чији је члан да окрене “нови лист” и изгради боље односе од досадашњих.

Црна Гора, додаје, треба да учини све да са свим земаљама региона, не само са Србијом, води политику помирења и прогреса.

Наша обавеза је да са легитимним представницима Србије градимо најбоље могуће односе, пружићемо руку и верујем да ће бити прихваћена, навео је Абазовић.

"Мило прави грешку за грешком, то ће довести до његовог пада." Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА