Најновије

Округли сто „Борба против илегалне трговине кроз истраживање, образовање и подизање свести“

„Борба против илегалне трговине кроз истраживање, образовање и подизање свести“ назив је округлог стола који је одржан од 20. до 22. јула 2021. на Високој школи за пословну економију и предузетништво. Висока школа ПЕП од јуна 2019. године реализује истоимени пројекат фокусиран на илегалну трговину дуваном, анализирајући везу између илегалне трговине и других повезаних кривичних дела.

Циљеви пројекта су испитивање незаконитих послова као што су: кријумчарење дувана, фалсификовање дуванских и алкохолних производа; утврђивање везе илегалне трговине са другим облицима криминала; утврђивање недостатака у постојец́ем законском оквиру; развијање и спровођење тренинг курсева у области борбе против илегалне трговине за полицијске и царинске службенике, пореске органе итд; спровођење широке комуникацијске кампање за подизање свести о проблему илегалне трговине и њених веза са другим облицима криминала. 

Учешће на округлом столу „Борба против илегалне трговине кроз истраживање, образовање и подизање свести“ узео је велики број стручњака из читавог региона који су представили резултате својих истраживања. 

Висока школа ПЕП је носилац пројекта „Борба против илегалне трговине кроз истраживање, образовање и подизање свести“. Професори ПЕП-а су напорно радили, спровели опсежно истраживања и анализирали добијене разултате који се пре свега односе на илегалну трговину дуваном. Тржиште дувана је једно од најрегулисанијих тржишта у свету, па ипак незаконита трговина и кријумчарење дувана присутни су у овом региону читав низ година - рекла је проф. др Гордана Ђорђевић отварајући округли сто, а затим је изнела податке о размерама сиве економије у области дуванских производа у Србији у 2019. и 2020. години.

Пројекат „Борба против илегалне трговине кроз истраживање, образовање и подизање свести“ финансиран је од стране ПМИ ИМПАЦТ – глобална иницијатива коју је покренуо Пхилип Моррис Интернатионал Инц за подршку јавним, приватним и невладиним организацијама за развој и спровођење пројеката против илегалне трговине и повезаних кривичних дела.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА