Најновије

СРБИ ДРЖЕ КЉУЧ БАЛКАНА, ДОГОВОРИТЕ СЕ СА ЊИМА! Орбан послао поруку Бриселу и Западу, хоће ли га послушати?!

Мађарски премијер Виктор Орбан је на данашњој маратонској конференцији за новинаре говорио о важности Срба и Србије за стабилност Европе.

Фото: abouthungary.hu

- Балкан се не може стабилизовати без Срба и без Босне, а Босна се не може стабилизовати без босанских Срба. Српски народ је кључан на Балкану - рекао је Орбан новинарима на конференцији која је трајала чак четири сата.

Орбан је говорио о својим блиским везама са Милорадом Додиком, али и о важности нашег региона за Мађарску, чија је јужна граница удаљена 70 километара од границе БиХ.

- Када је почео рат у Југославији, на десетине хиљада људи је прошло кроз нашу земљу. Ако тамо дође до сукоба, они ће се следећег јутра појавити и у Мађарској - рекао је он.

Орбан је говорио и о одбрани од корона вируса, економском расту после пандемије, као и енергетској кризи - истичући да без коришћења нуклеарне енергије није могућа заштита животне средине.

Данашња конференција није први пут да Орбан заступа интересе Србије пред Европом, пре свега Бриселом.

Тако је у јулу ове године објавио ауторски текст под називом "О будућности Европске уније" где је у седам тачака изнео сопствени план за "спас" ЕУ. Једна од тих седам тачака је гласила "Србију треба примити у чланство Европске уније"​.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА