Најновије

Емил Влајки: Капитулација 4 - Да ли је Вучић капитулирао пред Западом?

Гледам како су Кинези сјајно организирали зимске Олимпијске игре. Било је и неколико говорника; свјетски врх. Сви су говорили како је спорт племенит, универзално људски, како нас планетарно обједињује, и тако даље, и тако даље. Не могу, а да се не сјетим Нолета и његове худе судбине. Он је врхунски спорташ, свјетска класа, тисућу пута је показао своју племенитост, према свима, без обзира на вјеру, националност и друштвени статус. Више пута је признат као најбољи спорташ године у свијету. Због чега су га онда они идиоти у Аустралији малтретирали, стављали у притвор, понижавали, депортирали као најобичнијег криминалца. Пред чим су капитулирали негирајући све оно што је племенито у том човјеку? Наравно, нису могли дозволити да један Србим, припадник „геноцидног народа“, наново, по десети пут тријумфира на њиховом терену. Али, велим себи, ти бивши криминалци који су колонизирали овај континент и побили читав један народ, Абориђине, нису сами могли донијети такву одлуку. Ђоковић је, метафорички речено, планета, и његов прогон је уздрмао читав свијет. Аустралијанци су дио Комонвелта који је партнер у злочинима САД-а. Према томе, одлуку о малтретирању и прогону најпознатијег Србина у свијету, донијели су Американци и Енглези.

Пише: Емил Влајки

Нису само Аустралијанци капитулирали пред Американцима и Енглезима. Прије пар дана, Београд је био облијепљен плакатима на којима је писало да је Вучић капитулирао пред овим двјема западним силама. Разлог је, што је Вучић одлучио да се састане са ђавољом, антисрпском тројком: Лајчаком, Ескобаром и, што би Додик рекао, оним њемачким туристом, Шмитом, који је себи умислио да је Високи представник у БиХ. Та три паклена створења, тврди се у плакатима, предано раде на отимању Космета и уништењу Републике Српске.

У исто вријеме, факултетски професор уставног права у Бањој Луци, Милан Благојевић, у ауторској колумни коју су објавиле бањалучке Независне новине, такођер тврди да је Вучић капитулирао пред Западом. По професору, Вучић је наредио Додику да се престане опирати Западу и Бошњацима којима мора препустити Босну и Херцеговину, да престане са повратом надлежности које је Запад, кроз Уставни суд БиХ и преко Високог представника отео Српској, и да се понизно врати у БиХ институције којима доминирају муслимани/Бошњаци. Ево дио онога што је Благојевић написао у свом тексту 'Велика Обмана':

У томе је, дакле, суштина велике обмане од стране актуелне власти, јер из тачке 10 њених првофебруарских закључака је јасно, ма колико се власт трудила да то прикрије, како се том тачком извршава недавна срамна наредба Александра Вучића о враћању представника Републике Српске у институције БиХ, прије него што је разријешено питање наметнутог Инцковог "закона" (о забрани негирања сребреничког геноцида, Е.В.).

19. сијечња 2022. године, Благојевић је нешто слично написао у ауторском тексту (НСПМ):

Не знам шта још треба да учини Александар Вучић да би овдје у Републици Српској, а нарочито у Србији схватили и на тамошњим изборима санкционисали његово сервилно спровођење опасне политике Запада према Србима, Србији и Републици Српској.

Да ли је Вучић капитулирао пред Западом? Нисам сигуран. Рат Русије са Украјином се ближи и висок је ступањ вјеројатности да ће до њега доћи. Ако до рата дође, он ће тешко моћи бити локализиран. Па и у том случају, одразит ће се сигурно на Балкан. Муслимани/Бошњаци већ мјесецима плаше Србе и Хрвате у БиХ ратом. Аналитичари тврде, да имају двјесто тисућа спремних бораца. Томе се не могу одупријети ни Срби, ни Хрвати. Али могу организиране државе, Србија и Хрватска које ће у случају непријатељстава, ући војском у БиХ да заштите своје грађане – највећи дио Срба и Хрвата у БиХ имају двојно држављанство.

Можда је Вучић предвидио овакав тијек могућих ратних догађања и тражио од Додика да привремено смири ситуацију. Можда постоји о томе и договор Милановића, предсједника Хрватске и Вучића гледе заједничке војне интервенције у БиХ. Можда. А можда је све ово што пишем плод моје фантазије, фантазије једног нереалног теоретичара завјере.

Рат је лакмусов папир којим ће се верифицирати тврдње Благојевића. Ако би се десио онако како описујем, онда Благојевић није у праву када говори да је Вучић капитулирао пред Западом. А ако ја фантазирам о рату и његовим логичким посљедицама, онда…

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

   

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА