Најновије

РУСКА РАМПА ЗА ПАМЋЕЊЕ: Блокада и брутална порука

Како је навело украјинско министарство за инфраструктуру данас, поново је због тога обустављено спровођење споразума о извозу украјинског жита преко црноморских лука.

Министарство је навело на Фејсбуку да је заједнички координациони центар у Истанбулу објавио да не може да сачини план инспекцијског наџора за данас, због још једног одбијања руске делегације да региструје долазну флоту за учешц́е у спровођењу споразума о житу.

Русија није одмах била доступна за коментар, пренео је Ројтерс.

Русија је 17. маја пристала на продужење споразума о извозу жита из Украјине преко Црног мора за два месеца, уз посредовање Турске и Уједињених нација.

Споразум, откако је потписан 22. јула 2022. године у Истанбулу, омогуц́ио је сигуран извоз више од 30 милиона тона житарица и других прехрамбених производа из три црноморске луке у Украјини на глобална тржишта.

Русија тврди да део договора о извозу руских прехрамбених произода и минералних ђубрива није поштован и претила је да неће пристати на продужење споразума, а слично се догодило и у марту, када је такође договорено двомесечно уместо четворомесечно продужење које је било планирано.

"НАТО КООРДИНИШЕ УКРАЈИНСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ": ФСБ предвиђа увлачење још једне земље у сукоб

Извор: Тањуг – Фото: Pixabay

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА