Најновије

ОРБАН КАО ДА ЈЕ РУС: Порука Зеленском и Украјини пред "контраофанзиву"

Мађарски премијер истиче да нападач увек губи три пута више људства него онај који се брани, те да Украјина нема шансе против далеко многобројније Русије.

Мора се учинити све како би се спречила најављивана офанзива Кијева против руских снага, јер би она могла имати разорне последице по Украјину, оценио је мађарски премијер Виктор Орбан.

"Чак и неко са једноипогодишњим искуством у војсци савршено добро зна да нападач губи три пута више људства него онај ко се брани", рекао је Орбан за мађарску радио станицу "Кошута".

Мађарски премијер је рекао да је популација Украјине у садашњем тренутку "негде између 20 и 30 милиона" људи, што је, како је рекао "делић" руске популације. Према подацима Федералне службе за статистику Руске Федерације, популација броји више од 146 милиона људи.

Стога, покретање офанзиве у оваквим условима "било би крвопролиће", упозорио је мађарски лидер.

"Чак и у најбољем сценарију, не може се постићи бољи резултат на бојном пољу од онога што се могло постићи преговорима чак и пре сукоба", оценио је Орбан.

ШТА СЕ ТО КУВА НА КОСМЕТУ? Шиптари са дугим цевима и коњима у шуми...

Стога је, како наводи, од кључне важности да се офанзива спречи пре њеног почетка.

"Морамо учинити све што можемо пре покретања офанзиве да убедимо стране да су прекид ватре и мировни преговори неопходни", истакао је премијер Мађарске.

Украјина већ месецима најављује офанзиву у којој се нада да ће заузети регионе Херсона, Запорожја, Доњецке и Луганске Народне Републике који су приступили Руској Федерацији након референдума прошле године, као и Крим, који је учинио исто 2014. године.

Очекивало се да ће операција Кијева почети на пролеће, али је у много наврата одлагана, а украјински званичници се жалили на лоше време, недостатак муниције и невољност Запада да испоручи ратне авионе.

УКРАЈИНЦИ ПУЦАЈУ НА СВЕ СТРАНЕ: Нове информације поражавајуће за Украјину

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА