Најновије

ДОКУМЕНТИ О ПЛАЋЕНИЦИМА У СЕВЕРОДОЊЕЦКУ И ЛИСИЧАНСКУ: Чека их трибунал

Документи пронађени у Северодоњецку и Лисичанску, који сведоче о присуству странаца у украјинској војсци, постаће докази у будућем трибуналу, рекао је новинарима амбасадор ЛНР у Русији Родион Мирошник.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

„Пронађени документи (о присуству странаца у војсци Кијева у Северодоњецку и Лисичанску. — прим. ред.) сигурно ће бити доказ. Докази за Трибунал, докази за Савет безбедности УН, докази за све врсте међународних поступака, " рекао је он.

Он је појаснио да су страни инструктори планирали утврђивање украјинских трупа у Северодоњецку и Лисичанску, а такође су постављали задатке јединицама. Према речима Мирошника, сада специјалне службе ЛНР и Русије откривају које су тачно функције странци обављали у Оружаним снагама Украјине.

„Постоји огромна количина муниције коју производи Запад, постоје инструктори који су обучавали како се бори, било је плаћеника који су били уски стручњаци који су дошли овде „на сафари“ да убију или покажу како се то ради. Њихово учешће овде, је, нажалост, директно. А оптужбе ће бити на рачун Запада, поткрепљене овим подацима који се сада прикупљају на територијама које су већ ослобођене“, објаснио је Мирошник.

Осим тога, председник Чеченије Рамзан Кадиров је на свом Телеграм каналу поставио видео на којем се виде различита документа украјинских оружаних снага, укључујући италијански пасош.

У ЛНР и ДНР планирано је одржавање трибунала над украјинском војском и плаћеницима који су починили злочине.

Историјско обраћање председника ЛНР погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА