Најновије

''ДЕШЕЈТАНИЗАЦИЈА'' УКРАЈИНЕ: Кадировци нашли трагове чеченских терориста (ВИДЕО)

Председник Чеченије Рамзан Кадиров показао је заробљену опрему и шевроне „Ичкеријанаца” („Чеченска Република Ичкерија” је терористичка организација забрањена у Русији) и напоменуо да ће бити ухваћени и кажњени и да је „дешајтанизација” Украјине била неизбежна.

Кадировци (Фото: РИА Новости)

„Кад причамо о шејтанима који говоре чеченски из такозваног батаљона Шејк-Мансуров. Они као да нестају на прве вести о приближавању чеченских снага безбедности. Тако су овога пута наши борци напредовали до наводног места где су се налазили „храбри Ичкерски војници“, али су на лицу места затекли само разбацане шевроне, значке и још много тога са одговарајућим симболима. Такође, није прошло без заробљене опреме, која ће од сада редовно служити правим браниоцима отаџбине“, написао је Кадиров на Телеграму.

Лидер Чеченије је напоменуо да је имао утисак да су „Ичкеријанци“ дошли у Украјину да продају сувенире.

„А место које су данас посетили наши борци је још једна тезга где се по симболичној цени може купити значка са симболима који су данас популарни у Украјини. Једно није јасно: где су баш они ратници који кидају и цепају пред камером? Вероватно су се они, заједно са нацистичким друговима, „херојски” повукли, наводе украјински медији. Али у реду је, сустићи ћемо и казнити“, рекао је он.

Према његовим речима, „нема ичкеријанских бораца, дефанзиваца, или било каквог имена које су смислили у алкохолно-нарко помами“.

„Постоји само шачица шејтана који су покорни европским господарима, који дискредитују име изузетне личности, једног од хероја чеченског народа, шејка Мансура. Дешаитанизација Украјине је неизбежна!“ нагласио јепредседник Чеченије.

О доказима против плаћеника у ЛНР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА