Најновије

НОВИ ПРЕСЕК СТАЊА: Руска армија наставља да кида војску Украјине и на небу и на земљи!

Оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија уништиле су три командна места Оружаних снага Украјине, два складишта муниције и ракетно-артиљеријског наоружања у у Николајевској области и Доњецкој Народној Републици, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Фото. pixabay.com

Портпарол је додао да су уништене и једна радарска станица противваздушног ракетног система С-300 у Николајевској области, као и људство и војна техника Оружаних снага Украјине у 63 округа.

У Херсонској области је у ваздушном боју оборен украјински ловац Су-25.

У Харкову је високопрецизним оружјем Ваздушно-космичких снага Русије уништено до 150 украјинских војника и 12 јединица војне технике 93. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Осим тога, током претходног дана уништена су два командна места у ДНР, четири складишта муниције и ракетно-артиљеријског наоружања у Харковској области, као и људство и војна техника Оружаних снага Украјине у 18 области, укључујући и привремени положај страних плаћеника у Николајевској области.

У оквиру противбатеријске борбе у рејону насеља Горловка Доњецке Народне Републике погођена су четири украјинска артиљеријска вода вишецевних бацача ракета „Ураган“ и „Град“, као и један артиљеријски вод хаубица „Гијацинт Б“ у Херсонскској области.

Конашенков је истакао да су руски ПВО системи оборили три украјинске беспилотне летелице у Херсонскској области, Харковској области и Луганској Народној Републици, три тактичке ракете „Точка У“ у Херсонској области и ЛНР, као и осам ракета испаљених из вишецевних бацача ракета у Харковској области.

Од почетка специјалне војне операције укупно је уништено: 231 авион, 134 хеликоптера, 1.451 беспилотна летелица, 353 противваздушна ракетна система, 3.910 тенкова и других оклопних борбених возила, 716 вишецевних борбених возила, 3.092 артиљеријска оруђа и минобацача, као и 4.016 јединица специјалних војних возила.

Украјински официр сведочи о великим губицима и паду морала у војсци! Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА