Најновије

Шмит прети Српској санкцијама

Немачки дипломата и такозвани високи представник у БиХ Кристијан Шмит изјавио је да је немачка влада зауставила 120 милиона евра помоћи Републици Српској због „сецесионистичког понашања“. Додао је да се не може искључити да ће се пре или касније разговарати и о санкцијама.

Фото: ЈКутјуб

Кристијан Шмит је рекао како се очекује да ће сутра Уставни суд БиХ донети одлуку у вези са формирањем агенције за лекове Републике Српске и најавио да ће тек тада „деловати“.

Он је нагласио да ће након одлуке Уставног суда БиХ о томе да ли РС има право да оснива сопствену Агенцију та одлука бити и спроведена.

„Они који су мислили да ће наставити да се понашају онако како су навикли до сада мало су разочарани. Истина је да не желим да плашим људе, али сасвим јасно ћу да поновим да је Дејтонски мировни споразум црвена линија за мене. Надам се да су схватили да сам спреман да применим и бонска овлашћења, иако то не желим. Дакле, сачекајмо шта ће суд одлучити, а онда ћемо деловати, али будите сигурни да ћемо омогућити грађанима да имају приступ лековима“, поручио је Шмит за медије у БиХ, преноси Танјуг.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА