Најновије

ПУРГЕРУ, ШТА ЈЕ БИЛО? ДОЂИ ОВАМО! Легендарни интервју Савићевића који је до суза насмејао целу Југославију! (ВИДЕО)

На данашњи дан пре 22 године Дејан Савићевић дао је чувени интервју уочи утакмице Хрватска - Југославија у Загребу.

Савићевић (Фото: Јутјуб)

Тог дана је у главног граду Хрватске, Само 24 часа пред меч тадашњих земаља Хрватске и Југославије, сниман документарни филм због првог дуела двеју држава по распаду СФРЈ, а улог је био одлазак на Европско првенство у фудбалу.

Тада је испред хотела "Шератон" Дејан Савићевић пред камером давао интервју о очекивањима пред меч, а све у склопу поменутог документарца.

Тако је настала легенда.

Савићевић је дао интервју новинару Небојши Петровићу са "СОС канала".

Најпре је одговорио на питање о тадашњој ситуацији и ко је крив за рат.

"Ко шта мисли и како мисли то ме најмање интересује. Како они мисле да смо ми криви, тако и код нас ми мислимо да су они криви. То ме не интересује и не тангира толико да бих о томе мислио".

Новинара је занимало ко су "они"? па је популарни Дејо на то одговорио.

"Па причамо о Хрватима, не причамо о Македонцима. Према томе нема шта да понављам - а онда је уследила увреда и гласан повик некога са улице: "Ти си го*но!".

Тад настаје легендарна сцена.

- Је**м те у уста те је**м. У та шк*бава уста, пи**о једна, дођи овамо пи**о једна, по**ши га мало пургеру, дођи пургеру. Је**м те у уста шкрбава... - као да је научио текст, тако је испалио све из себе Савићевић, а онда се окренуо ка камери и хладнокрвно завршио изјаву.

Како је све изгледало након 20 година испричао је и сам Савићевић за " Спортклуб"

"То се дешава пред утакмицу 1999. године, играли смо с Хрватима. Ја дајем изјаву, сам остао тамо да причам, и видим и чујем да неко стално нешто добацује и стално неке увреде. У једном моменту, када ми је пуна глава била његових псовки и прозивки, а ја био пред крај изјаве, окренем се, видим човека не више од метар седамдесет, шездесет. Сад се сећам, имао је дрес шаховницу, црну јакну и неку тренерку доњи део. Нема два зуба у глави" почео је чувени Дејо и наставио:

"И ја се окренем и кажем ону псовку, кажем шта ћеш. И ја онда реч по реч, изручим то што сам имао. Нисам поносан на то, наравно. Не бих волео да ме памте по томе. Окренем се, знајући да овај снимак може да се искида у слово, у пола речи, окренем се и кажем "према томе, надам се да ће се утакмица завршити фер и коректно". Да завршим изјаву и да што пре идем у собу", описао је Савићевић.

Потом је објаснио шта се даље десило.

"То прође тако, и ја када сам завршио кажем "слушај, оћеш ово да окинеш?" Каже ми, "наравно, Дејо". Пар месеци после, ја у Бечу, зове ме режисер "Е завршен је филм, да ти пошаљем ВХС касету". Ја му дам адресу, мени дође та касета, ја у дневни боравак ставим. Он ме зове, "јеси видео?", ја кажем не, зови ме за једно седам дана, једно поподне када будем имао времена хоћу на миру да одгледам. Ја после два-три дана, када сам видео оно, желудац ми се окренуо. Е, онда можете да замислите шта сам њему рекао" завршио је Дејан Савићевић уз осмех у интерјвуу за "Спортклуб".

Амерички институт финансирао испитивања вируса корона у Вухану од 2014. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА