Најновије

"НЕМОЈТЕ ПРЕВИШЕ ДА СЕ ПУВАМО!" Светислав Пешић загрмео после меча Србија - Израел (ВИДЕО)

Кошаркашка репрезентација Србије је наставила са победама на Евробаскету, а наставио је са занимљивим обраћањима јавности и селектор "орлова", Светислав Пешић.

Фото: Јутјуб

Подсетимо, Србија је у четвретом колу Европског првенства победила у Прагу репрезентацију Израела, после чега је Пешић на следећи начин "отворио" конференцију за штампу:

- Утакмица је готова, победили смо. Знали смо да ћемо имати тежак задатак против тима који игра необичну кошарку, са онаквом одбраном, преузимањима... Пробали су Израелци да контролишу ритам. Али, ето, дали смо им 89 поена. То нешто значи. Није то била нека нарочита офанзивна игра, али смо дали 89 поена и победили. Сваки меч нам је важан, и због победе и због нових лекција, новог искуства. 

Упитан какав је осећај тренирати Јокића, одговорио је у свом стилу:

- Као и сваког другог играча! Сви знају наш циљ, да желимо да будемо први овде у групи, а и да будемо добри и у Немачкој (у другој фази Евробаскета). А без Николе Јокића то није могуће. Сваки тим који би да побеђује, треба да има играче као што су Мицић, Јокић, Калинић, Гудурић, или Куриџа. Јер, то (више добрих појединаца) значи да је тим изнад свих. Јокић зна шта му је посао, а најпре - он воли да проба да остале око себе чини бољим. Он зна да може да побеђује само са тимском игром у нападу и одбрани - истакао је селектор Србије.

Упитан како су сада повређени Недовић и Лучић, кратко је одговорио:

- Не знамо. Видећемо када нас доктори обавесте. За сада не знамо ништа.

Потом је одговорио на последње питање новинара, а затим самоиницијативно одржао краћи монолог.

Питање се односило на квалитет одбране коју су приказали "орлови":

- Одбраном никада нисмо задовољни. Она је база за све. А организовати одбрану против екипе као што је Израел, у којој сви играчи излазе споља... Знате, наш проблем је био што ми нисмо скокове у одбрани претварали у контранападе. А нисмо, јер смо вероватно мало били оптерећени променама одбране коју смо видели. Најбољи напад против онаквих одбрана је контра, а ми смо превише играли 5-на-5. План је био да што више дефанзвиних скокова претворимо у предност у броју играча у акцији. А онда и оне повреде... Није то изговор, наравно. Али, прво је изашао Недовић, па Лучић, поремети нас то. Играчима (који остају) то исто смета. Ми смо имали јасан задатак: пробали смо да чувамо Авдију, који има 15-20 поседа по мечу, што није лако. Али, ми смо то релативно добро радили. Увек може боље, наравно - истакао је стратег наше националне селекције.

Када се чинило да је конференција завршена, Пешић је изговорио и следеће:

- Оно што треба, што сам играчима рекао на одређен начин, а што желим вама да саопштим то је да ми не потцењујемо ниједног противника. Остајемо скромни, али верујемо у наше могућности. Знали смо да ће бити тешко после синоћне утакмице (са Финском), шта год ви помислили, па и ми који водимо ову екипу... Била је ово опасна утакмица, била је тешка за припрему, и физички, па и психички. Видели сте како смо играли дан раније, да смо играли и против јаче екипе, не би се ту много шта променило како су момци одиграли... Али..., застао је селектор Пешић, па скоро загрмео:

- Немој(те) превише да се пувамо и да се правимо важни! То што верујете играчима и р епрезентацији, то даје добар осећај, ми смо тиме срећни и задовљни, али да се не пувамо овде по Прагу, да очекујемо да ћемо добијати сваког са 20 разлике. Да ми мало спустимо лопту, да не будемо навијачи, него смирени и да радимо свако свој посао. Ви, новинари, навијајте, волите репрезентацију, али немојте да правите велика очекивања, јер то ни нама не одговара. Не зато што ми то не желимо, него зато што нам треба мирноћа. Да не летимо превише у космосе... Видели сте шта се дешава у другим групама, фаворити губе утакмице. А зашто? Питајте њих. Ми смо ту где смо желели да будемо пред последњу утакмицу прве фазе - заљкучио је Светислав Пешић.

Извор: Новости/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА