Најновије

Абазовић уверава: Не формирамо мањинску владу, ДПС се неће вратити на власт

Грађански покрет УРА, Социјалистичка народна партија (СНП), Савез грађана ЦИВИС и мањинске странке – Бошњачка странка (БС), Албанска алтернатива, Форца и Демократска партија, потписали су данас Меморандум о сарадњи.

Меморандум су потписали лидери тих политичких субјеката – Дритан Абазовић, Владимир Јоковић, Ервин Ибрахимовић, Ник Ђељошај, Генци Ниманбегу, Фатмир Ђека и Срђан Павићевић.

Абазовић је, након потписивања меморандума, рекао да се ради о пакту помирења и стварања стола који ће да пошаље поруку да Црна Гора мора да се понаша другачије.

– Ово је контра поларизације. Ово је стварање друштва које је мултикултурално и заједничко. Ово није меморандум о стварању мањинске владе. Нико овде не би имао ништа против да у будућности сарађује у некој влади. Ово није у својству стварања владе, већ остваривања сарадње. Овај меморандум превасходно има тај циљ – поручио је он.

Меморандум идентификује да није важно ко се како зове, већ показује да сви они који желе да се јача грађанска и демократска Црна Гора “седе с ове стране стола”, додао је лидер Уре.

Казао је да је меморандум отворен за све субјекте и грађане.

– Позивам Демократски фронт, Демократску партију социјалиста (ДПС), Демократе и све остале – могу и да га потпишу – али да га формално подрже. Много бисмо се радовали томе – додао је.

Абазовић је поручио да ДПС-у нема повратка на власт.

– Немам ирационалне страхове које други имају. Пре 30. августа прошле године, ирационални страх је био да ће нестати Црна Гора. Није нестала. Сад је ирационални страх да ће се вратити ДПС. Неће се вратити. Лично бих волео да сви подрже меморандум – казао је он.

Извор: Вјести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА