Најновије

НОВАЧЕ, ВРАТИЋЕМО ТЕ ПРВИМ АВИОНОМ КУЋИ АКО ЈЕ ТО ТАКО: Хаос у Аустралији - премијер отворено претио Ђоковићу!

Дигла се велика бура у Аустралији, чије је прописе поштовао Ђоковић, али као да се у овој земљи нису скроз договорили сами са собом...

Српски тенисер Новак Ђоковић добио је "медицинско изузеће" и учествоваће на предстојећем Аустралијан опену. Због тога што ће невакцинисан играти у Мелбурну, где су ригорозне мере, подигла се велика бура на друштвеним мрежама, али и међу његовим колегама.

Није помогло ни званично саопштење где је констатовано да је Ђоковић добио дозволу на основу одлуке две независне комисије, а ово је одавно престало да буде само тениско питање - сада је и политичко!

Тако је премијер Аустралије Скот Морисон поручио да иако је Ђоковић кренуо у Мелбурн - ово питање није још скроз решено. Наиме, Морисон је рекао да чека све доказе који ће потврдити да је Ђоковић с правом добио "медицинско изузеће", вероватно и како би смирио незадовољне грађане Викторије.

"У случају недовољно добрих доказа, онда га нећемо третирати другачије од било кога другог - и вратиће се првим следећим авионом кући", поручио је премијер Аустралије и нагласио:

"Неће бити специјалних правила за Новака Ђоковића!".

Министарка спорта Џала Пулфорд поручила је такође да нико неће имати "специјалан третман" и да је читав процес добијања медицинског изузећа поприлично јасан, међутим очигледно је да су се у Аустралији уплашили због незадовољства грађана који су практично већ две године у "локдауну".

Ипак, вреди рећи да Ђоковић није урадио ништа погрешно, пратио је процедуре које је организатор турнира наметнуо, а на крају је добио медицинско изузеће док чланови комисије нису знали да гледају његов медицински картон.

Аустралијан опен почиње 17. јануара, али чини се да је одавно почео…

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА