Најновије

У суботу нове блокаде због Рио Тинта

“Највећи кошмар Александра Вучића у његовој каријери се зове Рио Тинто. Грађани су рекли своје, а они се снебивају да то и послушају. Зато позивамо све грађане на велику блокаду ауто пута у Београду код Сава центра у 13х", каже у изјави за Нова.рс Александар Јовановић Ћута, вођа Еколошког покрета, а у сусрет великој блокади најављеној за суботу.У суботу, 15. јануара биће блокирани Београд, аутопут код Сава центра, гранични прелаз Трбушница-Прељина у Лозници, Ложионички мост у Ужицу, Песак пут Пожега-Косјерић, као и Нова Варош.

Јовановић наставља да инсистира на транспарентности свих потписаних уговора актуелне власти и Рио Тинта.

„Понављамо: све потписано са Рио Тинтом на сто, и укидање уредбе Владе су наши захтеви. После ћемо да причамо о мораторијуму и других 40 планираних рудника у Просторном плану Републике Србије“, наводи Јовановић.

Сматра да председник и премијерка још увек нису свесни спремности и одлучности људи и позива све да се у суботу појаве на блокади.

„Премијерка и председник чекају да виде колико смо одлучни у нашој борби па да онда одлуче да ли ће испунити захтеве и поздравити се са њиховим партнерима из Рио Тинта. Хајде да им помогнемо у тој одлуци. Видимо се у суботу у 13х испред Сава центра“, закључује Ћута.

Подсетимо, Еколошки устанак најавио је блокаду путева за суботу, зато што њихов захтев да Влада објави  сва потписана документа и евентуалне уговоре са Рио Тинтом – није испуњен.

Извор: Нова
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА