Најновије

ВУЧИЋ: Спремају ликвидацију наших људи на северу Косова

Председник Србије Александар Вучић коментарисао је данас дијалог са премијером привремених институција у Приштини, Аљибном Куртијем.

Фото: predsednik.rs

Рекао да је веома скептичан по остваривању било којих резултата.

"Они све што су рекли, јесте да ће да намећу своју вољу. НЈих брига шта ће и да каже Београд, па не знам ни чему служи дијалог. Они који су рекли да треба да се разговара о ЗСО, као и да она мора да буде у складу са уставом Косова, ево да их упитам, да ли се шале? Што смо онда преговарали", упитао је Вучић.

Како каже, "убисмо се месецима, а они траже да буде у складу са уставом Косова".

Онда нам, додаје, ништа не треба.

Како каже, желе да изврше притисак на Србију. Вучић је поручио Квинти да долазе у доброј вери, али да нас натерају да сами учествујемо у уништавању своје земље, како каже, немојте ни да сањате.

"Више пута сам указивао на изјаве које припремају терен, у којима ваљда желе да ме обавесте како ће они то све да спроведу у дело. Ок, кажите нам да право не постоји, да вас не интересује Резолуција 12 44 , као и право УН, које толико спомињете када је сукоб у Украјини у питању, али када је у питању овај део Европе и света, то вас не занима", рекао је Вучић.

Како каже, могу да ураде шта желе, али то неће бити уз благослов и сагласност Србије.

"Верујем да ће у септембру да се иде у Скупштину да се анализира ситуација о КиМ, то је наша обавеза. Људи треба да чују шта је наша обавеза и надам се да ће разум да преовлада", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да никоме неће дозволити да никакву ватру отвара по било коме.

Вучић је рекао да су лажи објављене у свим светским медијима, како Србија негде некога напада.

"Немају чиме да се похвале па иду са измишљањима. Спомињу Русију, а чак је и Захарова рекла да нисмо тражили никакву помоћ. Шта измишљате више? Ми имамо своју земљу и Устав, међународно право на својој страни. Они припремају ликвидације наших људи на северу", рекао је Вучић и додао да их упозорава да то не чине.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА